Po svetovej premiére vo Varšave mieri slovenský film Čistič do kín.

Po svetovej premiére v hlavnej súťaži áčkového Medzinárodného filmového festivalu Varšava, kde tvorcovia predstavili drámu Čistič v piatok, čaká nový slovenský film uvedenie do domácich kín.

Aj v tom vašom ho môžete hľadať od štvrtka 15. októbra, bratislavskí diváci a diváčky si môžu snímku režiséra Petra Bebjaka pozrieť za účasti tvorcov a hereckých predstaviteľov už v utorok 13. októbra o 18:00 na exkluzívnej predpremiére v multikine CINEMAX Bory Mall.

Čistič je príbehom samotára Tomáša, ktorého život tvorí striktné opakovanie rovnakých činností. Ako pracovník pohrebnej služby sa živí čistením miest, na ktorých skonali ľudia alebo domáce zvieratá. Jeho stereotypné dni naruší až nová záľuba, ktorú objaví, keď je okolnosťami prinútený zostať skrytý v dome zákazníkov aj po skončení svojej práce. Tomáš začína tajne sledovať životy pozostalých priamo z ich domácností a bizarnému koníčku prepadá čoraz viac a viac. Situácia sa mu vymkne spod kontroly, keď sa zamiluje a rozhodne odhaliť, aké tajomstvo skrýva jeho láska Kristína a jej pochybný starší brat. Neopozerané tváre mladého herca Noëla Czuczora a Rebeky Polákovovej dopĺňajú v obsadení úspešné herečky Éva Bandor, Jana Oľhová, či herci Kamil Kollárik a Eugen Libezňuk.

Uvedenie filmu do slovenských kín sprevádza aj záujem svetových festivalov. Okrem varšavského filmového festivalu, na ktorom bojuje film o tri ocenenia, zatiaľ potvrdil zaradenie Čističa do svojho programu aj Filmový festival Black Nights v Talline, či festivaly v Luxemburgu, nemeckom Cottbuse, gruzínskom Tbilisi a indickom Chennai. Do kamenných kín aj multiplexov celého Slovenska príde film 15. októbra 2015.

Realizáciu tohto filmu finančne podporil Audiovizuálny fond.

Cistic_plagat_web

Zdroj: Peter Gašparík