PK-inline #1: Korčuliarska vínna cesta. 

Letná akcia bratislava-inline sa po úspešných mimobratislavských jazdách v Trnave, Nitre či Piešťanoch presúva aj do ďalšieho mesta. Pezinok zažije svoju historicky prvú večernú korčuliarsku jazdu PK-inline v sobotu 16. augusta 2014.

Projekt korčuliarskych akcií v slovenských mestách vyšiel z jázd bratislava-inline, kde ľudia korčuľujú po cestách hlavného mesta už jedenásty rok. Každý piatok sa stretne približne tisíc korčuliarov, ktorí vyrazia na cesty vychutnať si večernú atmosféru mesta. Mimo Bratislavy sa tieto akcie usporadúvajú postupne od roku 2009, kedy sa pridala Nitra, neskôr Piešťany či Trnava. Konajú sa vždy jeden až dvakrát ročne.

Akcia je nielen o radosti z pohybu, ale predovšetkým o výbornej atmosfére, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Prísť môže ktokoľvek: mladí, starí, jednotlivci, páry, skupiny, rodiny s deťmi – vítaný je každý, kto vie jazdiť a zabrzdiť.

bil_petrzalka

Máte na korčuliach nejaké neistoty ? Opýtajte sa inštruktorov v inline škole pred jazdou, určite vám radi poradia. Nie je to súťaž, ale príjemná jazda po cestách, po ktorých sa ľudia bežne vozia autami či hromadnou dopravou. Nie je potrebná registrácia a neplatí sa žiaden poplatok – stačí len prísť s dobrou náladou.

Účastníci sa začnú stretávať od 18.00 na Radničnom námestí a samotná jazda PK-inline odštartuje o 19.00. Trasa, po ktorej sa pôjde, meria približne 11 km a vedie z mesta popod vinohrady a späť. Jazdiť sa bude v sprievode polície, inline teamu, zdravotníkov i sanitky.

Všetky informácie o PK-nline nájdete na www.sk-inline.sk a https://on.fb.me/1yqjJaw.

Zdroj: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk