bratislava-inline 2015 / 12. ročník: PK-inline #2 – V korčuliach je pravda.

Pezinok zažije v poradí druhú večernú jazdu mestom na korčuliach a bicykloch. Príjemná trasa, viniče, západ slnka – na toto všetko sa môžete tešiť už túto sobotu 25. júla!

Korčuliarske jazdy v slovenských mestách majú pôvod v bratislava-inline, kde sa každý piatok počas letných prázdnin stretne viac ako tisíc korčuliarov, ktorí si idú užiť letnú atmosféru večerného mesta z inej perspektívy. Mimo hlavného mesta sa tieto jazdy začali konať v roku 2009, kedy sa uskutočnila prvá jazda Nitrou a postupne sa pridali aj Piešťany a Trnava. Prvá „korčuliarska vínna cesta“ Pezinkom sa konala minulý rok a stretla sa s veľkým úspechom.

PKinline2015_1

PK-inline ponúka okrem samotnej jazdy aj rôzne aktivity, ktoré sa konajú pred štartom medzi 18:00 a 19:00. Ak máte akékoľvek neistoty na korčuliach, opýtajte sa inštruktorov v inline škole, ktorí vám ochotne poradia. Chcete ísť korčuľovať, ale nemáte so sebou korčule? Požičajte si ich! Vypadlo vám z korčule koliesko? Dajte si ho vymeniť v servise. Zabezpeený je tiež pitný režim.

Akcia je nielen o radosti z pohybu, ale predovšetkým o výbornej atmosfére, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Prísť môže ktokoľvek: mladí, starí, jednotlivci, páry, skupiny, rodiny s deťmi – vítaný je každý, kto vie jazdiť a zabrzdiť. Nie je to súťaž, ale príjemná jazda po cestách, po ktorých sa ľudia bežne vozia autami či hromadnou dopravou. Nie je potrebná registrácia a neplatí sa žiaden poplatok – stačí len prísť s dobrou náladou.

PKinline2015_5

Účastníci sa začnú stretávať od 18:00 na Radničnom námestí a samotná jazda PK-inline odštartuje o 19:00. Trasa, po ktorej sa pôjde, meria približne 11 km a vedie z mesta popod vinohrady a späť. Jazdiť sa bude v sprievode polície, inline teamu, zdravotníkov i sanitky.

Všetky informácie o PK-nline nájdete na www.sk-inline.sk a https://on.fb.me/1MHNH24.

Viac info o bratislava-inline na www.bratislava-inline.skwww.facebook.com/bratislavainline

PK-inline2015_banner

Zdroj: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk