Piešťanské Vianočné trhy budú krajšie a bohatšie.

V kúpeľnom meste Piešťany minulý rok vyrástlo zbrusu nové Vianočné mestečko     vyzdobené v tradičnom ľudovom štýle. Obyvatelia Piešťan, okolitých obcí a miest sa mohli taktiež tešiť z nového ručne vyrezávaného Betlehemu i nabitého kultúrneho programu v ktorom nechýbali kapely ako Hex či Ego, ale aj desiatky folklórnych a detských umeleckých súborov.

Vysoký štandard, ktorý minulý rok nadstavili organizátori Vianočných trhov v Piešťanoch, bude tentoraz prekonaný. Pripravuje sa rozšírenie vianočného mestečka a s ním aj ponuky jedál, nápojov a kultúrneho programu.

Piešťanské Vianočné trhy 2014 otvoria svoje brány už v piatok 28. novembra a obyvatelia i návštevníci Piešťan si budú ich pohostinnosť užívať až do prvého dňa nového roku.

Pre návštevníkov trhov je pripravené slávnostné otvorenie spojené s veľkou Katarínskou zábavou, vystúpia na ňom kapely ako Kmeťoband, Gypsy Čáve, KABÁT rev., Wild People a ďalší.

Okrem toho organizátori pripravili kultúrny program v rozsahu 5 dní v týždni počas celého adventného obdobia až do Nového roku. Program je navrhnutý tak, aby si na svoje prišli naozaj všetci, nebudú chýbať divadelné predstavenia pre deti, moderná pop music ani ukážky tradičného slovenského folklóru, remesiel a tancov. Na svoje si prídu aj milovníci jazzu, country či balkánskej hudby. Na pestrý program sa môžu tešiť aj návštevníci ľadovej plochy na Winterovej ulici. Stánky s občerstvením nebudú tentoraz chýbať ani pri nej. Piešťanskí „havrani“ tam odohrajú exhibičný zápas a deti dostanú možnosť naučiť sa niečo nové v hokejovej škole.

Novinkou budú fotografické sochy s vianočnou tematikou, široká ponuka tradičných slovenských špecialít a množstvo nových stánkov na pešej zóne. Okrem toho sa môžeme tešiť na koncerty známych kapiel ako Lavagance, Elán Tribute či Piešťanskej legendy kapely Slniečko. Na Námestí slobody tiež spoločne oslávime Silvestra, Štefanskú zábavu a deti tam privítajú Mikuláša.

„Minuloročné vynovené Vianočné trhy si vychutnali nielen obyvatelia Piešťan, ale potešila nás účasť celých rodín z Trnavy, Trenčína či Bratislavy. Nechýbali ani zahraniční turisti ktorí v tom období navštívili Piešťanské kúpele, obrovská účasť nás príjemne prekvapila „ povedali organizátori.

„Touto cestou by sme chceli pozvať všetkých obyvateľov, nielen z Piešťan na príjemné strávenie najkrajších sviatkov v roku po boku svojich priateľov či rodiny, pri poháriku Vianočného punču pri dobrej hudbe, tradičnom jedle a zábave.“

Novinky a aktuálny program: https://www.facebook.com/vianocnetrhypn

plagat-otvorenie

Zdroj: B&R GROUP, s.r.o.