Peter Doherty pridáva ďalší koncert!

Slovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšie vystúpenie dekadentného Petra Dohertyho. Pre veľký záujem pridáva britský hudobník ďalší koncert! Lístky na prvý koncert sa totiž vypredali už za dva dni.

Umelec s povesťou nenapraviteľného rebela vystúpi v KC Dunaj aj v pondelok 24. júna. „Sovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť na intímnu šou, na ktorej zahrám straré, rovnako aj nové piesne,“ uviedol Doherty. Potvrdil tak, že v Bratislave zaznejú novinky z pripravovaného albumu. „Zdá sa mi ľahšie hrať na veľkom pódiu, ale v Bratislave som nikdy nebol a dúfam, že intímne prostredie bude vyhovovať mne aj publiku,“ priblížil. Exkluzívny koncert mimo turné sa odohrá len v sprievode gitary a huslí. Hudobník, maliar, model a najnovšie aj herec sa tak postaví tvárou v tvár slovenským fanúšikom pripravený na akýkoľvek kontakt. „Som pripravený na všetko, ale človek nikdy nevie, takže tá neistota ma bude udržiavať pripraveného a verím, že nám to pripraví skvelý večer plný rock and rollu,“ dodal spevák, ktorého bude sprevádzať akustický muzikant Alan Wass z Londýna.

Špecialitou, ktorú si tento známy Brit pripravil pre Bratislavu, bude niekoľko nezverejnených noviniek z pripravovaného albumu. Ten by mal vyjsť ako tretí titul projektu Babyshambles, i keď dátum zatiaľ nie je potvrdený. Platňa, na ktorej hosťuje bubeník zo Stereophonics Jamie Morrison, sa nahráva v bývalých koloniálnych veľmociach Veľkej Británii a vo Francúzsku. Práve tu totiž Doherty žije už nejakú dobu a tu tiež podľahol čaru malých klubových vystúpení.

Nenechajte si ujsť jedinečnú show frontmana legendárnych projektov Babyshambles či The Libertines a kúpte si lístok už dnes. Počet vstupeniek je totiž obmedzený a fanúšikov Petra Dohertyho veľa.

Peter Doherty sa narodil v Hexhame vo Veľkej Británii a kvôli otcovej práci žil vo viacerých vojenských základniach. Ako tínedžer sa presťahoval do Londýna, kde stretol Carla Barâta, s ktorým položili základy skupiny The Libertines. Táto kapela, i keď trvala krátko, nakopla Dohertyho kariéru. Potom so skupinou Babyshambles vydal dva úspešné albumy Down in Albion a Shotter’s Nation, rovnako ako EP The Blinding. Sólový debutový album Grace/Wastelands mu vyšiel v marci 2009. Okrem hudby a chodeniu s modelkami sa v sebe snaží rozvinúť všestranného umelca. Maľuje, píše a dokonca hrá vo filme Confession Of A Child Of The Century s Charlotte Gainsbourg, ktorý premietali minulý rok na festivale v Cannes.

Alan Wass momentálne nahráva akustické skladby v IMW Studios v Londýne a popri tom koncertuje so svojou päťčlennou skupinou The Lipstick Melodies.  S Petrom Dohertym absolvoval už niekoľko európskych vystúpení.

Vstupenky už v predpredaji tu: https://bit.ly/18bD97K

Zdroj: kulturmarket.sk