Peter Cmorik po dvoch rokoch zverejnil nový videoklip.

Víťaz slovenskej Superstar, všestranný hudobník a muzikálový herec Peter Cmorik, ktorý nedávno oslávil okrúhle 10. narodeniny svojho pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne, prelomil mlčanie. Po dvoch rokoch prichádza s novou produkciou. Zverejnil prvý videosingel z pripravovaného albumu.

Ústredným motívom piesne i videoklipu je láska

Skladbu Spolu Zostarnúť spevák napísal na jeseň minulého roka.  Múza ho kopla v dome na skale s výhľadom na Devín a rieku Moravu.  Za celkový  nádych piesne o celoživotnej láske sa podpísalo romantické prostredie, v ktorom pesnička vznikala. „Spolu zostarnúť je opisom malých, zdanlivo všedných okamihov v živote páru, ktoré sú tiež vyjadrením lásky,“ poznamenal Cmorik na margo významu svojej novinky. Text i hudbu rodák z Rožňavy zložil a napísal sám a málo kto vie, že je vlastne vyznaním.  Spolu zostarnúť Cmoro skomponoval pre svoju novú lásku, s ktorou prežíva krásne životné obdobie. Peťova súčasná partnerka je Daniela Lovlin, ktorá do skladby nahrala hlavnú melódiu na husliach. „Keď som Danielke pustil demo, tak jej slza vybehla od dojatia, spoznala i bez ďalších slov, čo som chcel piesňou vyjadriť,“ prezradil spevák. Huslistka Daniela Lovlin je známa verejnosti ešte z čias, keď bola súčasťou sexy husľového tria G STRINX. Cmorovym fanúšikom sa po prvýkrát predstavila na jeho koncertnej šnúre 10 rokov na scéne Tour. Ľudia ju môžu registrovať i vďaka spoluprácam s Rytmusom, Palom Hammelom, Skupinou Hex a mnohými ďalšími.

Novinku má produkčne na svedomí Peter Bič

Song produkoval Peter Bič, s ktorým si Cmorik hudobne aj ľudsky veľmi sedí. Spája ich dlhoročné priateľstvo, hudobná závislosť, ale i slovenské Tour oboch spomínaných, kde si boli navzájom hosťami. „Práve počas spoločných hraní vznikla myšlienka, že by mi Peter mohol pomôcť s produkciou nových vecí. Poslal som mu vyše 10 ukážok. Som rád, že sa mu páčili a Spolu zostarnúť je prvá z nich,“ priblížil hudobník zrod spolupráce s gitaristom. Bič sa okrem produkcie držal i svojej najväčšej vášne a do skladby nahral i svoje povestné gitary.

Zvláštny videoklip sa prelína do animácie

Klip točili chlapci z MOOVI, s ktorými Cmoro spolupracoval aj v poslednom singli OH MY BRO s Martinom Harichom. „Chcel som, aby láska dvoch ľudí bola zachytená v každom veku, či je to detská školská láska, alebo tá najdlhšia, láska našich starých rodičov,“ opísal svoje predstavy o vizuálnej stránke pesničky. Aby sa však vyhol klišé záberom,  klip obliekli do šatu poloanimovaného filtru. „Video má evokovať takú snovosť, niečo čo by sme si všetci priali a po čom túžime, aby nás naplnilo,“ dodal pesničkár.

Nový album uzrie svetlo sveta už túto jeseň

Peter Cmorik posledné dni trávi svoj čas v nahrávacom štúdiu. Usilovne pripravuje novinky, ktoré budú súčasťou fanúšikmi očakávaného albumu. „Prvýkrát budem CDčko vytvárať s mojou vlastnou kapelou. Konečne to bude tímová práca,“ okomentoval Cmorik, ktorý nevie skrývať svoje nadšenie. Niekoľko skladieb je už finálne hotových, na ďalších sa stále pracuje. Isté však je, že by sa mal očakávaný nosič výrazne posunúť do súčasného zvuku a k tomu dopomáha i Peter Bič, ktorý bude celý album produkovať.

Zdroj foto: Autor uvedený v názve každej foto
Zdroj: Janka Marczellová