Peter Cmorik oslavuje hudobné narodeniny v znamení čísla 10!

Niekoľkonásobný držiteľ Zlatého Slávika Peter Cmorik oslavuje prvé okrúhliny. Pri tejto príležitosti usporadúva celoslovenské turné, vydáva i album Best Of, v ktorom sa odzrkadlí jeho 10 ročné pôsobenie na hudobnej scéne.

Peter Cmorik, jeden z najoceňovanejších hlasov súčasnej slovenskej hudby, oslavuje svoje prvé jubileum. Sympatický spevák s dlhými vlasmi a charakteristickým chrapľákom sa rozhodol poňať oslavu okrúhleho výročia v duchu istej symboliky, a to čísla 10. Cmorik oslavuje práve 10 narodeniny, aj preto sa celoslovenská šnúra nesúca názov PETER CMORIK & BAND 10 ROKOV NA SCÉNE uskutoční v 10 mestách. Na svojej Best Of-ke, ktorú pri tejto príležitosti chystá, si fanúšikovia môžu vypočuť 10 piesní, ktoré zaznamenali  v priebehu posledných desať rokov  najväčšie úspechy, alebo sú Petrovými srdcovkami.

peter-cmorik2

Koncerty budú spomienkami na rozmanitosť spevákovej kariéry

Peter Cmorik je v našich i českých končinách žiadaným interpretom. Z tohto dôvodu sa na nedostatok  hraní sťažovať nemôže .Narodeninové turné, ktoré rodák z Rožňavy prichystal sa však bude od koncertov, ktoré fanúšikovia zažili, diametrálne líšiť. Cmorik so svojou družinou ponúkne prierez jeho tvorby. Zaznejú i známe hity ako DážďMám pocit, Premýšľam nad tebou, Jedno si želám a niekoľko ďalších. Okrem notoricky známych piesní sympatický spevák priamo na pódiu predstaví i skladby, ktoré zložil pre filmy, či seriály. Priamo na koncertoch Rožňavčan premiérovo zaspieva i pieseň z filmu Muzzikanti  –  Kříž svůj neseme , ktorú spolu s Jarkom Nohavicom nedávno predstavili verejnosti zverejnením videoklipu. Cmorik na pódiách ukáže i svoju druhú stránku. Nebudú chýbať ani árie z muzikálov, v ktorých účinkoval. Návštevníci koncertov sa môžu tešiť na interpretácie piesní z Jesus Christ Superstar, či Rómeo a Júlia, v tejto časti programu zaznejú  aj duetá. Cmoro sa spolu s fanúšikmi vráti aj na úplný začiatok, zaspieva piesne z čias, kedy sme mu držali palce v hudobnej súťaži, ktorú vyhral. “Plánujem to všetko ako jednu peknú spomienku na to všetko, čo sa za tých 10 rokov udialo. Skvelé spolupráce v duetách so zvučnými menami, náročné party z muzikálov, v ktorých som hral a niečo aj zo skvelých vecí, čo som spieval v Superstar. No a to najdôležitejšie, predstavím svoj nový singel. Veľmi sa na to teším, veď 10 rokov je predsa len nejaká doba a je hodná oslavy,“ vyznal sa Peter Cmorik, čo preňho táto veľká hudobná oslava znamená.

Na bratislavskom pódiu sa bude krstiť, objavia sa aj zaujímaví hostia

V priebehu takmer dvojhodinovej hudobnej všehochuti sa s Petrom na jednom pódiu predstavia aj jeho hostia. Desiatku koncertov 3.11.2016  odštartuje bratislavský koncert, na ktorom sa pokrstí jeho najnovší album Best Of. Čím a kto spomienkové CDčko pokrstí, si zatiaľ spevák necháva pre seba. Isté však je, že  jedným z hosťov večera bude i ďalší interpret, ktorý získal zlatého Slávika. Duet Čo má prísť, príde spolu s Cmorikom zaspieva Zuzana Smatanová. Ďalším zaujímavým hosťom bude populárna kapela Peter Bič Project, ktorá sa okrem Bratislavy predstaví v Nitre, Prešove, či Cmorovej domácej Rožňave. „Celú našu kapelu spája s Cmorom niekoľkoročné kamarátske puto. Peťo s nami hral na každom našom koncerte v rámci našej Just a Tour. Sme radi, že nás zavolal na svoje turné a môžeme mu jeho podporu oplatiť. Už teraz môžem povedať, že scenár nášho spoločného hrania sa otočí. Takto spolu zahráme po prvý raz a veľmi sa na to tešíme,“ okomentoval Peter Bič, líder skupiny Peter Bič Project, svoju účasť na turné svojho kamaráta.

Termíny a mestá PETER CMORIK & BAND 10 ROKOV NA SCÉNE
3.11 Bratislava – Istropolis (Hosť: Zuzana Smatanová a Peter Bič Project)
4.11 Nové Mesto nad Váhom – Blue Note Jazz Club
6.11 Nitra – Park kultúry a oddychu (PKO) (Hosť: Peter Bič Project)
7.11 Prešov – Kino Scala (Hosť: Peter Bič Project)
8.11 Humenné – Dom kultúry
9.11 Košice – Historická radnica
10.11 Rožňava – Športová hala (Hosť: Peter Bič Project)
11.11 Veľký Krtíš – Kultúrny dom
19.11 Martin – Kino Strojár
20.11 Žilina – Holiday Inn

Vstupenky na podujatie sú dostupné v sieti Ticketportal: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22744
A Predpredaj :  https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/8533/peter-cmorik-band–10-rokov-na-scene

Zdroj: Janka Marczellová
Foto: Martin Straka