Peha zverejnila ukážku z nového singla Minca!

Prešovská skupina Peha je späť. Za mikrofón sa postavila mladá speváčka Romana Hlobeňová, ktorá tak vyplnila voľné miesto po Kataríne Knechtovej. Posledné mesiace bola skupina zatvorená v štúdiu a pracovala na koncertnom programe a nových piesňach. Ukážku z aktuálneho singla Minca hudobníci uverejnili na internete.

Peha

Po tom ako si kapela dala v roku 2009 pauzu, pracoval gitarista skupiny Kajo Sivák na nových pesničkách. Mal pripravených asi päť skladieb. Od začiatku hudobníci vedeli, že Minca bude prvým singlom s novou speváčkou. „Je to svižná skladba. Chceli sme opäť niečo pozitívne,“ spomína na výber bubeník Martin Migaš.

Peha

Peha od deväťdesiatych rokov spolupracuje predovšetkým s textárom Vladom Krauszom. „Minca ako téma novej skladby bola na začiatku vecou inštinktu,“ hovorí bubeník, ktorý vtedy zo štúdia zavolal textárovi. „Poprosil som Vlada o text na tému minca verzus vzťah. Opísal som mu našu predstavu. Dievča si hádže mincou, trhá lupene kvetov a odpočítava Má ma rád, nemá ma rád. Alebo tú mincu hodí do fontány. S trochou irónie by to nemuselo byť zlé, nie?“ približuje Martin ich rozhovor.

Peha

Singel Minca je pre Pehu symbolický tiež v zmysle nového začiatku. Pesnička sa čoskoro objaví v rádiách a fanúšikovia skupiny si ju tiež budú môcť stiahnuť na iTunes.

Zdroj: Edo Kopček
Foto: fotoportret.net
Publikoval: Redakcia GREGI.NET