Kapela Peha sa po deviatich rokoch vracia. Novou speváčkou je Karmen Pál-Baláž.

Takmer jednu dekádu nebolo počuť o slovenskej kapele Peha, ktorej hity Spomaľ alebo Za tebou dodnes hrajú rádia ako v Čechách, tak na Slovensku. To sa ale zmení. Peha sa vracia znovu na scénu a chystá sa koncertovať a nahrávať. Pôvodnú zostavu doplní mladá speváčka Karmen Pál-Baláž, s ktorou sa Peha naživo poprvýkrát predstaví 28. júla na festivale Morava Music Fest.

„Comback Pehy bol celkom neplánovaný,“ popisuje niekdajší i súčasný manažér Pehy Petr Tureček, ktorý sa nedávno po dlhej dobe v Prešove stretol s bubeníkom Martinom Migašom. „Úplne náhodou sme naťukli aj tému obnovenia kapely, ale nič viac konkrétneho,“ hovorí Tureček, ktorý niekoľko týždňov na to videl kasting na prvé časti televíznej speváckej súťaže, kde vystupovala práve Karmen. „A v tej chvíli to všetko do seba zapadlo. Keď som ju počul, hneď mi bolo jasné, že jej farba hlasu by bola pre Pehu to pravé. Nakoniec slovo dalo slovo a teraz môžeme po niekoľkých spoločných skúškach s radosťou oznámiť, že Pehu obnovujeme,“ popisuje.

„Je to pre mňa veľká česť s Pehou spievať. Vždy som ich mala rada a naviac hrajú rovnakú muziku, akú počúvam,“ hovorí k tomu Karmen Pál-Baláž. Rovnako nadšene rozprávajú aj muzikanti Pehy. „Okrem toho, že je Karmen skvelý muzikant, má aj pehavú tvár. A toto všetko spečatilo naše rozhodnutie,“ dodáva Martin Migaš.

Zdroj: TS