Pavol Hammel zahrá na bratislavskom koncerte to najlepšie, čo má!

Slovenský legendárny spevák Pavol Hammel chystá jedinečný koncert! Spolu so vzácnymi hosťami predstaví 4. decembra v štúdiu Slovenského rozhlasu horúce hudobné novinky. Na koncerte však nebudú chýbať ani staré známe hity.

Pavol Hammel vydal počas hudobnej kariéry vyše tri desiatky albumov. Ani minulý rok neodpočíval. Pokrstil nový album „Nočná galéria“ aj výber najväčších hitov s názvom „The best of PH“. Tie budú môcť teraz fanúšikovia počuť naživo!

„Po úspešnom projekte „Zelená pošta“ s Marianom Vargom a Collegiom Musicom je tento koncert trochu z iného súdka. Okrem už „zľudovených“ Kamalások, Smutnej rannej električky, Ľalie poľnej či Medulienky, zaspievam aj zopár úplne nových skladieb. Myslím, že takých päť noviniek bude stačiť, aby sme príliš nezaskočili publikum.“ Plánuje Pavol Hammel.

Hammela bude na koncerte sprevádzať pražská skupina Alvik a dvaja vynikajúci slovenskí hudobníci, gitarista Juraj Burian a bubeník Martin Valihora. Inštrumentálnym hosťom bude aj gitarová legenda Radim Hladík, s ktorým spevák zahrá pesničky z ich spoločného albumu „Déja vu“. Zaujímavé budú určite duety z predstavenia Everest zo Slovenského národného divadla, ku ktorému Pavol Hammel napísal Hudbu.

„Zaspievam si so slovenskou šansoniérkou Andreou Zimányiovou a českou speváčkou Michaelou Horkou. Pridá sa k nám aj pezinský chrámový zbor Ad Una corda. Bude to pre mňa premiéra, nikdy som ich ešte nespieval…“ Teší sa Pavol Hammel.

Skutočnou lahôdkou koncertu bude kultová skladba Ľalia poľná v originálnom prevedení. Veľká sála Slovenského rozhlasu ponúka veľký píšťalový organ, na ktorom zahrá Martin Hanzel.

„Budeme sa snažiť o takú interpretáciu, ako pred 35 rokmi,  keď pesnička vznikla!“ sľubuje Pavol Hammel.

Pavol Hammel plánuje ešte pár koncertov na konci roka. Spolu s Jurajom Burianom zahrajú vo Vysokých Tatrách aj na Podbanskom. Nový album ani nový klip však nechystá.

„Rozmýšľam o tom, ale dnes je vydanie albumu už luxus. Klip by sa oplatil nakrúcať jedine v prípade, keby tam hrali samé pekné mladé baby.“ dodáva s úsmevom spevák.

Nenechajte si ujsť výnimočný koncert 4. decembra  v štúdiu Slovenského rozhlasu. Vstupenky sú v predaji na www.ticketportal.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.