Patriot: „Naša najvýraznejšia črta je energia!“

Kapela Patriot zo Senca vznikla v roku 2008 a jej žánrom je slovenský rock. V roku 2010 nahrali svoje prvé EP a momentálne sa snažia dostať do povedomia ľudí a získavať si nových fanúšikov. Aby ste sa o kapele dozvedeli viac, prečítajte si rozhovor so spevákom Tadeášom Hrozáňom.  

Ako, resp. podľa čoho vznikol názov kapely – Patriot?
Keď sme vymýšľali názov, chceli sme, aby to bolo slovo “univerzálne”, keďže naša tvorba je zameraná na slovenské texty, takže anglický názov sme nechceli. Ale špeciálny význam to nemá, jednoducho to dobre znie.

Traja zo štyroch členov majú priezvisko Hrozáň – ste súrodenci? Máte hudobný talent po rodičoch/starých rodičoch?
Áno, sme súrodenci. Čo sa týka hudobného talentu, priamo naši rodičia alebo starí rodičia, teda aspoň pokiaľ viem, sa hudbe nevenovali. Jedine stará mama raz spomínala, že jej sestra mala kapelu, takže zrejme ten talent v rodine bol, ale rozvíjali a rozvíjajú ho len podaktorí.

Ako to vyzerá s vaším albumom, kedy ho možno očakávať?
Album by sme radi nahrali niekedy v priebehu budúceho roka, dúfame a veríme, že sa nám to aj podarí. Zatiaľ máme nahraté len EP plus pár singlov, ktoré si možno vypočuť na našej oficiálnej web stránke www.patriotband.sk

Kto v kapele vymýšľa texty, kde beriete inšpiráciu a o čom prevažne sú?
Väčšinu textov aj hudby píšem ja, ale, samozrejme, vo finálnej verzii má prsty celá kapela. Každý pridá nejaký nápad, iný sa zase uberie. Čo sa týka celkovo už samotnej skladby, podieľa sa na nej celá kapela.

Má Patriot naplánované nejaké koncerty na tento rok?
Koncerty priebežne pridávame na našu oficiálnu stránku, ktorú som už spomenul, www.patriotband.sk, ale všetky aktuálne informácie o nás nájdete aj na našej facebook fanpage.

Prečo by mali ľudia prísť práve na váš koncert – čím ste iní, špecifickí?
Myslím si, že naša najvýraznejšia črta je energia, ktorú môžu ľudia zažiť na našich koncertoch. Skladby máme chytľavé s dôrazom na melodické refrény, takže kto chce, môže si okrem iného aj zaspievať, ľahko si totiž našu pesničku zapamätá.

Aké sú vaše plány do budúcnosti, čo by ste chceli dosiahnuť?
Určite by sme chceli nahrať už spomínaný album, stále koncertovať, baviť ľudí, baviť samých seba a možno sa raz v budúcnosti  muzikou aj živiť. Ale to je ešte dlhá cesta.

Otázky kládla: Sjekellka
Foto: Patriot