Ottaven /IT, Triple sun /SK, Vrtačky po desáté hodině /SK

Projekt Ottaven, ktorý sa predstaví v priestoroch bratislavského kultúrneho centra A4 vznikol niekedy v priebehu roka 2003. Po viac než dekáde zavíta aj do nášho hlavného mesta aby predstavil svoju tvorbu, ktorá je ma pomedzí priesečnikov takých žánrov ako su ambient a drone, kombinácia ktorá je svojou otvorenosťou do seba absorbovať aj prvky iných hudobných žánrov.

Jeho nahrávky, ktorých počet presahuje viac než desiatku releasov su exkurziou do sveta psychedélie s postupným vývinom, ktoré nás berú na výlet do zvukových svetov, ktoré sú prekvapivé, avšak poctivo a atmosfericky vystavanými hudobnými skladbami. Známy aj pod jeho psedonymom Caned Icoda sa tento umelec nebojí spolupracovať s veľkým množstvom hostí, ktorí jeho nahrávkam dodávaju zakaždým iný rozmer a perspektívu. Tento zvukovo nepredvídateľný zážitok si jednoducho netreba nechať újsť.

02_draftmenmilano3

Lokálna zostava Triple Sun sa po nedávnej obmene v svojom obsadení predstaví s novým prvkom, modulárne improvizačné experimenty Adama Dekana budú tentokrát obohatené o živé bicie. Projekt, ktorý je Adamovym duchovným dieťaťom si za svoju niekoľkoročnú existenciu stihol už zahrať aj v Berlíne, alebo na festivale Pohoda.

Ľubomír Panák, ktorý sa nám v tento večer predstaví pod svojim projektom Vrtačky po desáté hodině je dlhoročnou stálicou netradične znejúcej slovenskej scény a jeho zvuk ovplyvnený glitchom, alebo IDM rád obohacuje o rozličné akustické nástroje a vplyvmi ľudovej hudby ktorú kedysi aktívne praktikoval ako člen folklórneho súboru. Piatkový večer abstrakcie v priestoroch A4 je ideálnym rozjazdom na nočnú jazdu ulicami Bratislavy.

Ottaven / IT, Triple sun / SK, Vrtačky po desáté hodině / SK
25.03.2016 / Piatok / 20.00 hod.
A4 – priestor súčasnej kultúry Karpatská 2 (YMCA) // BA
https://a4.sk/

Zdroj: A4