Nórske hudobné trio prichádza improvizovať do Áštvorky!

A4 – priestor súčasnej kultúry prinesie v utorok 17. apríla podmanivý improvizačný koncert nórskeho hudobného tria Miman. Návštevníci a návštevníčky A4 kafé si už čoskoro budú môcť vypočuť živý a osviežujúci mix spontánneho jazzu, virtuóznych tónov a klasickej hudby.

Mladé trio nórskych hudobníkov sa špecializuje na improvizáciu, a tak prináša svojmu publiku vždy neopakovateľný zážitok.

Miman je nórske zoskupenie zložené z huslistu Hansa Kjorstada, gitaristu a klarinetistu Andreasa Røysuma a basáka Egila Kalmana, ktorí už vo svojom mladom veku patria k tým najvýraznejším a najaktívnejším hlasom na súčasnej rozrastajúcej sa škandinávskej jazzovej a improvizačnej scéne. Za svoje krátke pôsobenie mali šancu spolupracovať s menami ako Axel Döner, Tobias Delius, Christian Wallumrød, Frode Gjerstad and Rhys Chatham. Zvuk, ktorý prinášajú je nesmierne pestrý a obohatený prvkami zo širokého spektra vplyvov – od ľudovej hudby cez noise až po komorné inštrumentálne piesne.

Výrazný typický štýl tria bol ovplyvnený rôznymi kultúrnymi prostrediami, s ktorými sú jeho členovia spätí, a aj preto sa v ich zvuku organicky miešajú vplyvy, nie len nórskeho ale aj anglického či indického folklóru a z ich spojenia vzniká prirodzene znejúci organický mix free jazzu a súčasnej hudby. Áštvorka pozýva nadšencov experimentálnej a improvizovanej hudby vypočuť a vychutnať si špecifický prístup tohto hudobného tria.Príďte sa ponoriť do škandinávskej vlny iprovizovanej a jazzovej nálady už v utorok 17. apríla o 21.30 v A4 kafé.

FACEBOOK EVENT

Zdroj: TS