Open Air Festival 2012: Booka Shade privezú pestré elektro!

Taneční scéna Open Air Festivalu hlásí další jméno. Rozjetý večer posílí mix housu a techna v podání berlínského dua Booka Shade. Na pódiu předvedou energickou live show podpořenou obří svìtelnou podívanou a interaktivní videoprojekcí napojenou přímo na hudební nástroje.

Kombinací elektroniky s prvky klasické hudby, rocku i jazzu oslovují Arno Kammermeier a Walter Merziger nejen fanoušky taneční hudby, ale také jiných žánrù. Rozhodnì si je nezaškatulkujete. Jejich hudba nezná hranic.

Bìhem dlouhých 25 let spolupráce Arno a Walter zjistili, že omezit se na jeden vyhranìný žánr hudby je pro nì takřka nemožné. Pod rùznými názvy začínali s elektro-popovými sety obrážet nìmeckou klubovou scénu, pozdìji se nechali najímat jako tvùrci filmových soundtrackù a popových hitù. Tuto cestu ale brzy zavrhli a dodnes na ni vzpomínají jako na spíše depresivní období své tvorby.

Booka Shade

„Tehdy nám to bylo všechno jedno. Dneska řešíme každou notu,“ říká Arno. Až v roce 2002 konečnì najeli na tu správnou kolej a založili si v Berlínì nahrávací společnost Get Physical Music, líheň nìmecké moderní taneční hudby, kde vydali čtyři vlastní alba. Kromì vlastní tvorby slaví úspìch i s remixy, od Depeche Mode přes Mobyho až po Kings Of Leon.

Od vydání své poslední desky More! v roce 2010 jsou na témìř nepřetržité tour, spokojenìjší než kdy dřív. A spokojení jsou i jejich fanoušci – za svá živá vystoupení byli Booka Shade nominováni magazínem Resident Advisor mezi svìtovou Top 5 Live Shows a zahráli si na předních akcích elektronické scény, jako je třeba barcelonský Sonar Festival.

Neotálejte s koupí vstupenek za 880 Kč, jelikož od dubna se cena základní vstupenky mìní na 990 Kč a VIP na 1860 Kč. Toto zvýšení se tudíž dotkne i akce 1+1 vstupenka zdarma na www.o2extra.cz/klub, kde od kvìtna vyjde jedna bìžná vstupenka v přepočtu na 495 Kč.

Zdroj: OAF
Publikoval: Redakcia GREGI.NET