Ohm Square chystajú návrat, prvé bude „Resist Dance EP“!

Na jeseň vychádza spoločne na Starcastic Records a Deadred Records piaty radový album Ohm Square. Jeho predzvesťou je „Resist Dance EP“, ktoré obsahuje tri skladby.

Od vydania albumu „Taking Shape“ ubehlo už viac ako päť rokov a v tábore Ohm Square došlo k viacerým zmenám – tie sú však predzvesťou vecí budúcich. Ohm Square teraz fungujú iba ako duo Jan Čechtický a Charlotte Fairman, doplnené (nielen koncertným) hosťom Mirkem Lackem. V tomto zložení usilovne pracujú na piatom (zatiaľ nepomenovanom) albume, ktorý by mal vyjsť na jeseň roku 2013. Predzvesť mu bude robiť trojskladbové „Resist Dance EP“, to sa na digitálnych platformách objaví vo štvrtok 28. februára a bude dostupné na stiahnutie aj na weboch vydavateľstiev. Nový materiál je zahalený do melanchólie a potemnelých elektronických plôch, nad ktorými vyčnieva nezameniteľný vokál Charlie One – opäť sa teda dočkáme posunu do nových zvukových rovín, ako sa už pri Ohm Square stalo dobrým zvykom.

„Resist Dance EP“ sa dočká aj svojej vizuálnej stránky. Tou budú tri pôvodné videoklipy, ku každej skladbe zvlášť, nad ktorými dohliadne trojica rozdielnych režisérskych pohľadov. Tejto nezvyklej úlohy sa ujali Jan Šíma, Jan Drozda a Michal Pekárek. Samotné videá sú práve vo finálnej, produkčnej fázi a čoskoro sa dočkajú svojej premiéry.

Ohm Square debutovali s albumom „Ohmophonica“ (1997), jednalo sa o prvú tanečne orientovanú nahrávku v Čechách, ktorá sa pohybovala v rovine drum’n’bass a breakbeatu. Za druhý album „Scion“ (1999) získali ocenenie Akadémie populárnej hudby Anděl v žánri „Dance And Hip Hop“ (1999/2000) a poslucháči Rádia 1 ich zároveň zvolili za skupinu desaťročia. Veľký návrat prišiel s následným „Love Classics“ (2005), na ktorom vykročili do podoby na vlnách nu-poprocku. Ich zatiaľ posledným albumom je žánrovo opäť neohraničený „Taking Shape“ (2007), s ktorou Ohm Square vyskúšalki nové formy distribúcie (download MP3 za kód z platenej SMS správy a zberateľská edícia CD).

Ohm Square – Resist Dance EP
Vydavateľ: Deadred / Starcastic
Katalógové číslo: DR-023 / STC-38
Formát: MP3 / FLAC download / iTunes
Vychádza: 28. februára 2013

Zoznam skladieb:
1. Woodie Boogie
2. Humanic
3. Sweet Love (Moonshine mix)

Linky:
www.ohmsquare.com
www.facebook.com/pages/Ohm-Square/286461354711791?fref=ts
www.deadred.sk
https://www.starcasticrecords.cz/releasy/40/resist-dance-ep

Zdroj: Deadred Records*