Objavme spolu skutočné čaro prírody.

Jar je ideálnym obdobím na to, aby sme si uvedomili, aká je príroda kúzelná a akú veľkú má silu. Preto by sme mali našim deťom vysvetliť, ako ju máme ochraňovať a neubližovať jej. Sledujte premiéru filmu Enchantimals – jar v úrodných vrchoch už 13.marca o 20:00 na televíznej stanici Minimax, kde sa spoločne naučíme, že prírodu nemôžeme meniť podľa našich predstáv, ale že sa riadi vlastným kolobehom a zákonmi.

Neoblomné bojovníčky za prírodu

Skupina mladých dievčat, ktoré majú hlboký vzťah k prírode a k svojim zvieratám, nám pri svojich dobrodružstvách ukáže, ako sa k nim správať s rešpektom a ako ich ochraňovať. Napoly dievčatá a napoly zvieratá a zároveň skvelé kamarátky nás zavedú do najtajnejších zákutí spolunažívania zvierat a ľudí. Žijú v ideálnom farebnom svete, kde zažívajú samé dobrodružstvá a zábavné príhody. Vymýšľajú si vlastné pesničky, veľmi rady športujú, či varia a vypekajú pochúťky. Najviac zo všetkého ale milujú prírodu a zvieratá, s ktorými odjakživa spolunažívajú. Práve preto sa od nich môžeme naučiť lepšie pochopiť kolobeh prírody a základné pravidlá ochrany prírody a zvierat. Jednotlivé príbehy nám ukazujú dôležitosť priateľstva, spolupatričnosť a lásku k všetkému živému naokolo. V krajine Nesputánia na hádky a hašterenie nie je priestor, a preto sa každý problém snažia vyriešiť s láskou a pochopením. Máme sa od nich v mnohom čo učiť.

Ohrozený príchod jari

Po zime sa už nevieme dočkať teplých slnečných lúčov a prebúdzajúcej sa prírody, je tak? Dni sú konečne dlhšie a čoraz viac času trávime na čerstvom vzduchu. Aj dievčatá z Enchantimals sa chystajú na príchod jari a nie hocijako. Zorganizujú slávnostné vítanie jari s veľkou parádou. Avšak samotná príroda im ukáže, aká je nevyspytateľná a jar sa z ničoho nič nekoná. Naopak, hrozí im roztápanie ľadovcov, výbuch sopky, či iné živelné pohromy. Preto sa musia vydať na výpravu, aby poprosili Srdce prírody o opätovný príchod jari a zachránili tak celú krajinu Nesputániu, kým nebude neskoro. Podarí sa partii milovníčok prírody zázrak a zachránia kolobeh ročných období?

Nenechajte si ujsť dobrodružný film Enchantimals – jar v úrodných vrchoch už v sobotu 13. marca o 20:00 hod. na televíznej stanici Minimax.

Zdroj: TS