Občianske združenie Post Bellum pozýva na diskusiu: Naša pamäť. Naša zodpovednosť. Eurovoľby 2019.

Pri príležitosti blížiacich sa volieb do Európskeho parlamentu sa v priestoroch Lab Cafe na Námestí SNP v Bratislave uskutoční diskusia, ktorá otvorí témy kolektívnej európskej pamäte a jej odkazu pre súčasnosť, vrátane občianskej zodpovednosti, ktorú je možné prejaviť v nadchádzajúcich eurovoľbách.

Diskusiu organizuje občianske združenie Post Bellum SK spolu s Kolégiom Pamäti národa. Post Bellum sa na Slovensku venuje dokumentovaniu spomienok pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia a na základe zdokumentovaných príbehov realizuje rôzne aktivity pre širokú verejnosť vrátanie vzdelávaciích aktivít či výstav.

Na aktuálne otázky európskej pamäte a spoločenskej zodpovednosti budú reagovať, pod moderátovskou  taktovkou politológa Tomáša Zálešáka, hostia: Lydka Piovarcsyová, dcéra pôvodných majiteľov antikvariátu Steiner, ktorá ako dieťa prežila holokaust; Karolína Koščová Stach, politická radkyňa v Európskom parlamente a Pavel Tychtl, programový manažér Generálneho riaditeľstva pre zamestnanosť a sociálne veci v Európskej komisii.

V prípade záujmu účasti na diskusii, je kvôli obmedzenej kapacite v Lab Cafe potrebné rezervovať si miesto mailom na: sandra.polovkova@postbellum.sk

Dátum: 20.05. 2019 o 19:00
Miesto: Lab Cafe, Námestie SNP 25, Bratislava

Zdroj: TS