Nylon Union predstavili nový videoklip k piesni Days And Todays

Slovenský projekt Nylon Union, ktorý koncom januára vydal na značke Vlna Records nový album Words and Waves, predstavil videoklip k piesni Days And Todays. Tá sa stáva zároveň prvým oficiálnym singlom albumu Words And Waves, ktorý pred niekoľkými dňami predstavilo aj vplyvné americké rádio KEXP.

Autorom animácií a režisérom klipu je Vlado Ďurajka, ktorého s Nylon Union spája dlhoročná spolupráca na jeho oceňovanom elektronickom projekte Autumnist. Námet voľne nadväzuje na leitmotív albumu, teda slov a vlnenia strácajúcich sa v tichu. Videoklip pracuje s týmto motívom z pohľadu stále rýchlejšie rozpínajúceho sa časopriestoru, ktorého existenciu len predpokladáme z našej dennej skúsenosti. Grafický jazyk vychádzajúci z estetiky socialistických animovaných filmov 70. a 80. rokov minulého storočia je podčiarknutý art deco štylizáciou, čo odkazuje na možné alternatívne histórie.

Okrem spevu a gitár, ktoré nahral frontman Richard Imrich, účinkuje v skladbe Days and Todays aj talentovaný bubeník Tomáš Hríbik známy z nahrávok Jany Kirschner alebo Kataríny Málikovej, ako aj fenomenálny basgitarista Michal Šelep spolupracujúci s jazz-popovou speváčkou Zuzanou Mikulcovou, Petrom Lipom či Andrejom Šebanom. O produkciu skladby sa postaral Erik Horák v štúdiu Lososound. Autormi textu sú Peter Šulej a Richard Imrich.

Album Words and Waves vzbudil v priebehu dvoch mesiacov od vydania nebývalý záujem domácich i zahraničných médií zameraných na indie a alternatívny rock. Okrem spomínaného kultového rádia KEXP zo Seattlu či stanice DKFM Shoegaze vysielajúcej s Los Angeles a Toronta sa v súčasnosti až päť skladieb objavuje v rotáciách viac ako 20 rozhlasových a streamovacích staníc v USA, Veľkej Británie, Írsku, Švajčiarsku, Česku a na Slovensku. CD a LP verzia albumu Words and Waves je v predaji na stránke vydavateľstva Vlna Records (www.vlna.sk), na bandcamp profile kapely a digitálna verzia je dostupná aj na väčšine streamovacích služieb.

Album cover art: © 2022 Ester Šabíková
Video art: © 2023 Vlado Ďurajka
Video link: https://youtu.be/pkBrAeZnFGY
Video link: https://vimeo.com/813081739

Email: nylon.union@gmail.com
Web: facebook.com/nylonunion
Spotify: https://open.spotify.com/album/6BF50qZQYlEBUlSOsXf8g6
Apple: https://music.apple.com/us/album/words-and-waves/1665402023
Bandcamp: https://nylonunion.bandcamp.com/album/words-and-waves

Zdroj: TS