Nový vianočný hit priamo od Mikuláša!

Slovenská skupina FunTomas prichádza s chytľavou vianočnou pesničkou „Prituhuje“. Po skladbe s ľudovým motívom Tri dni ma naháňali (Zbojník) ide o druhý oficiálny singel s videoklipom bratislavskej kapely speváka a gitaristu Tomáša Lukačku. 

„Išlo pôvodne o hudobný darček pre najbližších na minuloročné Vianoce, ešte na Štedrý deň mi Andrej Škrovina poslal master. Deťom som musel sľúbiť, že spravíme aj klip.“ hovorí s úsmevom autor hudby a textu Tomáš Lukačka.

Videoklip má zaujímavé pozadie aj posolstvo. Je to kombinácia retro štylizovaných záberov a zároveň moderných klúčovacích technológii, ktoré umožili hrať skupine všade na svete.

„Na začiatku bol nápad, aby nám ľudia poslali svoje zábery strašnej zimy a fujavíc z celého Slovenska, ale napriek snahe fanúšikov zábery nespĺňali naše predstavy. K tomu sa otvorila možnosť natáčania v byte, kde zastal čas v 60. tych rokoch minulého storočia. Čo bolo ideálne, pretože tieto magické bytosti, z ktorých sa nám ako deťom zatajoval dych, sú už vlastne tažký old school. V dnešnej dobe sa človek nemôže zbaviť pocitu, že pôvodnú tradíciu vianočných sviatkov vytláča často až nechutný tlak, aby sa vianočné chvíle zmenili na vianočné kšefty. Pritom Vianoce sú o niečom inom ako zhone a tlačeniciach v obchodoch.“ zamýšla sa Tomáš.

V klipe hostí Mikuláš svojich kolegov partičkou pokru. Prichádza pani Zima, bratranec dedo Mráz, Ježiško, ale aj nezvaný hosť – zelený votrelec.

„Nemyslím si, že by sa dalo na tom panákovi ešte niečo dehonestovať, odráža to názor verejnosti. Väčšina ľudí prepína televízor alebo zatvára prehliadač, už keď sa ozve ten zvuk, to je realita.“ konštatuje frontman skupiny. „Chceli sme poukázať na to, že toto nie je žiadna vianočná tradícia ani keď sa tak tvári. Myslím, že sa to celkom podarilo“ smiech.

Zaujímavé sú rôzne lokácie, kde sa klip odohráva…

„Keď sme točili boli snehové podmienky na Slovensku nevyhovujúce. Mohli sme ísť na ľadovec do Álp, ale tak slávni ešte nie sme. Voľba preto padla na štúdio so zeleným pozadím, ktoré nám umožnilo suchou nohou precestovať celý svet – pokušeniu sme neodolali. Bola to zábava a išlo hlavne o to, aby v klipe riadne prituhovalo. Keďže Vianoce sú vplyvom globálneho oteplovania stále častejšie na blate, museli sme si pomôcť“ dodáva autor pesničky.

web: www.funtomas.sk
youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pjsVv9bHuC8&feature=youtu.be
radio edit free download: https://www.funtomas.sk/Funtomas-Prituhuje.mp3
sociálne a iné siete: https://www.facebook.com/funtomasband/
https://twitter.com/FunTomas6?lang=en
https://soundcloud.com/user-949785981

Zdroj: TS