Nový slovenský album na obzore. Kapela Schody a ich Nejasné príbehy. Nejasné príbehy je hudobná jazda, ktorá vo vás zanechá dojatie

Kapela Schody vydáva nový album s názvom Nejasné príbehy. Je to dielo, ktoré sa zaryje hlboko do srdca a duše poslucháča kvalitnej hudby. Tento album je horská dráha, kde sa striedajú pomalšie piesne s rýchlejšími a každá z nich si nesie svoj príbeh. ‘’Piesne albumu môžete chápať ako samostatné príbehy s nejasným koncom, ktoré zažíva každý na základe svojich skúseností, či už sú pozitívne alebo negatívne. Sú v nich poeticky zobrazené rôzne životné situácie.’’ Je to správny žánrový mix, odrazený od blues-rocku, ktorý doň vlieva miestami drsnejšiu energiu. 

Nejasné príbehy sú dôkazom trvalej sily tohto žánru, čo potvrdzuje každá jedna z dvanástich piesní. Tento album s dokonale spracovanými gitarovými pasážami, úprimnými textami, charakteristickým spevom a chytľavým rytmom, si fanúšikovia musia vypočuť. ‘’Na albume spolupracovalo aj niekoľko hostí, ktorí do tohto diela vniesli zaujímavé farby a pestrosť. Svojou kvalitou a muzikálnosťou podčiarkli rôznorodosť príbehov.’’ Či už ste ostrieľaný blues-rockový nadšenec alebo nováčik, Nejasné príbehy je hudobná jazda, ktorá vo vás zanechá dojatie, inšpiráciu a túžbu po tomto diele.

CD nahrávali v zostave:  Juraj Jamrich- spev, Rastislav Kašiar- gitara, Hollub- Bicie nástroje, Ivan Šufliarsky- basová gitara, Buko Warlus- klávesy, Andie Debnár- bicie nástroje. 

CD má aj viacero hostí:  Daniel Axmann- fúkacia harmonika a vokalistky ako – Paula Jamrichová, Andrea Sarvaská a Veronika Peťková.

V dobe, v ktorej sa hudba môže niekedy zdať prehnaná a bez skutočnej duše, sú Nejasné príbehy závanom čerstvého vzduchu a autentickosti. Je to pripomienka sily surovej srdečnej hudby a je to album, ktorý si zaslúži miesto v zbierke nielen milovníka blues-rockového žánru. 

Album Nejasné príbehy mal po produkčnej stránke na starosti Peter Dobrík z  PJ SOUND STUDIO a Hollub. Aktuálne kapela pripravuje krst, ktorý sa uskutoční dňa 14.9. 2023, v Hogo Fogo Jazz & Art Club v Banskej Bystrici. Na koncerte odznie všetkých 12 piesní z albumu. Krstnými rodičmi budú Peter Dobrík a Jana Kozáková zo štúdia PJ SOUND STUDIO, ktorí sa výraznou mierou podieľali na jeho vzniku.

TS: Paula Jamrichová a PJ SOUND STUDIO