Nový filmový dokument Čo bolí, to prebolí o vzniku Modrého albumu Mira Žbirku od tvorcov úspešného filmu Meky môžu teraz podporiť aj fanúšikovia.

Multiplatinový Modrý album Mira Žbirku vyšiel pred dvadsiatimi rokmi a reštartoval jeho tvorbu do nového tisícročia. Album, v ktorom je ukrytý príbeh zmierenia a hľadania nových možností znamenal pre Mekyho veľký návrat na pódiá a megaúspech skladby Čo bolí, to prebolí.

Na oslavu jeho výročia sa okrem v Abbey Road štúdiu remastrovanej vinylovej a CD verzie albumu s bonusmi pripravuje aj nový dokumentárny film Čo bolí, to prebolí. Skúsený tvorivý tím, ktorý tvoria scenárista Honza Vedral (šéfredaktor časopisu Headliner, autor životopisných kníh Miro Žbirka Zblízka a Neuveriteľný Ivan Král) a režisér Šimon Šafránek (Českým levom ocenený dokument King skate a úspešná filmová biografia Meky) chystá dokument, ktorý prezradí všetko o zákulisí vzniku zásadného albumu z roku 2001. Odhalí okolnosti  obnovenia spolupráce s Marikou Gombitovou a Kamilom Peterajom, objasní kto objavil Marthu, prečo sa Meky rozhodol dať šancu o generáciu mladším producentom a zároveň priblíži ako sa na prelome tisícročí menila populárna hudba. 

Vznik dokumentárneho filmu Čo bolí, to prebolí môžu teraz podporiť všetci, ktorí prispejú akoukoľvek sumou do crowdfundigovej kampane na Donio.cz.

Vyzbieraná suma bude použitá na nakrúcanie filmu, na jeho technické, personálne a produkčné zabezpečenie a aj na usporiadanie projekcie filmu, ktorej sa budú môcť zúčastniť aj prispievatelia tejto crowdfundingovej kampane. Dôležitý je aj jej charitatívny rozmer. Dvadsať percent z vybranej sumy získa Nadačný fond Janel pri Fakultnej nemocnici Královské Vinohrady v Prahe, s ktorou Miro Žbirka dlhodobo aktívne spolupracuje.

Každý prispievateľ kampane na Donio.cz získa nielen status donátora česko-slovenskej kultúry, ale aj niektorú z atraktívnych odmien, medzi ktorými sú napríklad DVD s prvou, či druhou sériou Mekyho hudobnej talk show Doupě s autogramom, alebo osobná účasť na nakrúcaní nových dielov tejto relácie, Abbey Road studios remaster LP Modrý Album s podpisom autora, podpísanú knihu textov a akordov Songbook a ďalšie raritné kúsky. V ponuke je aj výnimočný zážitok – Backstage s Mekym Žbirkom, čo je možnosť osobného stretnutia a spoločnej fotky s Mekym na niektorej z jeho akcií.

Slovenské koncerty Cinema Acoustic Tour sú preložené na nové termíny. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti a nemenia sa ani miesta koncertov. Uskutočnia sa v historických kinách: 13.5.2021 – Prešov, kino Scala, 14.5.2021 – Martin, kino Moskva a 15.5.2021 Bratislava, Ateliér Babylon. Bratislavský koncert je už vypredaný. Pre všetkých, ktorí vydržia čakať, je pripravený špeciálny filmový bonus – zábery, ktoré nebolo možné vidieť v kinách ani v televízii.   

Vstupenky na: https://www.ticketportal.sk/event/Miro-Zbirka-Cinema-Acoustic-Tour

https://www.zbirka.cz
https://www.facebook.com/MiroZbirka/
https://www.instagram.com/mirozbirka/

Zdroj: pro:mess