Nový album Adama Ďuricu je na svete. Vypočujte si ho exkluzívne na Deezeri. 

Mandolína, tak sa volá očakávaný album Adama Ďuricu. Oficiálne vychádza až v piatok 19.6., ale už dnes si ho môžu fanúšikovia vypočuť v pre-streame na Deezeri. Obsahuje dvanásť skladieb, medzi ktorými nechýbajú hity Neľutujem, Láska-Veda, Mandolína i novinka Všetko.

Adam Ďurica nahral album, o ktorom vždy sníval. Od predošlej nahrávky Dávno zomrel Rock & Roll sa výrazne posunul. Zmenil prístup k práci, obklopil sa profesionálmi a hudobne i osobnostne dozrel.

Adam_Durica_2

„Mandolína pre mňa znamená zmenu. Už po Dávno zomrel Rock & Roll som chcel nové pesničky písať inak a inak ich produkovať. Prvá vec z nového obdobia, resp. z nového prístupu k práci, je Víla a druhá Neľutujem. Potom sa to všetko zlomilo a ja som pokračoval na tejto vlne pri tvorbe ďalších skladieb. Nový album vznikal v tejto úspešnej a pre mňa prelomovej eufórii a myslím, že je z neho tá dobrá energia aj cítiť,“ zamyslel sa Adam Ďurica.

Novinka sa nahrávala viac ako rok vo viacerých hudobných štúdiách. V LVGNC Studios, SonicCat Studios, Studio Luky i v Adamovom domácom štúdiu. Pieseň Trest smrti vznikla dokonca vo Švédsku v Tambourine Studios, v ktorom nahrávala aj kapela The Cardigans, Tom Jones alebo Emiliana Torrini.

„Už dlho som v sebe nosil ideu nahrať slovenskú pesničku v zahraničí a teraz prišiel čas, kedy to nabralo reálnu podobu. Som rád, že tento nápad sa páčil aj vydavateľstvu a prostredníctvom neho sa uskutočnila spolupráca so švédskym top štúdiom v Malmo. Trest smrti produkoval Maurits Carlsson a nahrala ju švédska kapela. S výsledkom som veľmi spokojný. Táto skladba svojim charakterom perfektne dopĺňa pestrosť celého albumu,“ teší sa Adam.

O produkciu albumu sa postaral spevák kapely Hex Peter Ďuďo Ďudák spoločne s Adamom, Ľubicou Malachovskou Čekovskou, Petrom Riavom a spomínaným Mauritsom Carlssonom zo Švédska. Na albume sa podieľal aj Adamov brat Michal, ktorý album zmastroval.

Adam_Durica_1

„Michal spravil skvelú robotu. Pre neho je zvuk vášeň. Miluje túto prácu a robí ju kvalitne, čo je aj počuť. Musím povedať, že pri tomto albume nám nahrávanie naozaj odsýpalo a necítil som žiaden stres. Dôkazom je aj fakt, že pôvodne malo byť na albume 11 skladieb. Ale ja som tri dni pred úplnou finalizáciou priniesol ešte jednu pieseň a po prvom vypočutí sme sa všetci v štúdiu zhodli, že sa do celej mozaiky skvele hodí,“ pousmial sa Adam.

Všetky texty okrem piesne Víla, tú si otextoval Adam sám, napísal majster slova Vlado Krausz, s ktorým Adam začal spolupracovať od predošlého albumu.

„Vlada si veľmi vážim. Je to pán textár, s ktorým prichádza príbeh, pointa a hlavne ľahkosť. S Vladom sme spolupracovali rôznym spôsobom. Prvú polovicu albumu otextoval na moju hudbu a demá a druhú polovicu albumu som ja zhudobnil jeho voľné texty. Výnimka bola skladba Všetko, kedy mi na jeho hotový text perfektne sadla moja už predtým hotová hudba,“ prezradil Adam Ďurica.

K pestrosti albumu dopomohli okrem Adamovej kapely (Miro Hank, Martin Bukový) aj hostia, ktorí sa podieľali na nahrávke jednotlivých piesni: Martin Gašpar (Hlúpy čas), Martin Valihora (Ticho, Hlúpy čas), Juraj Griglák (Víla), Štefan a Martin Bugala (Víla), Erik a Frederik Sunding, Wallentin Richardsson, Mathias Schlegel (Trest smrti). Album vychádza v krásnom digipacku s bohatým bookletom, ktorý obsahuje všetky texty piesní a umelecké fotografie zachytávajúce Adama pri práci v nahrávacom štúdiu i mimo neho. Na jeseň Adam album podporí koncertným turné, počas ktorého navštívi 10 slovenských miest. Vstupenky na Mandolína Tour sú už v predaji a fanúšikovia si ich môžu kúpiť na stránke predpredaj.sk.

Adam Ďurica – Mandolína
(celý album v pre-streame na Deezeri)
https://www.deezer.com/album/10612428

Adam Ďurica – Mandolína (tracklist albumu, dátum vydania 19.6.):
Mandolína ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Predpoveď počasia ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Láska-Veda ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Tak to vidím ja ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Nahlas ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Trest smrti ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Neviem plakať ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Ticho ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Hlúpy čas ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Víla ( hudba a text: Adam Ďurica )
Všetko ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )
Neľutujem ( hudba: Adam Ďurica / text: Vlado Krausz )

Adam Ďurica – Mandolína Tour 2015
17.10. 2015     Prievidza – Dom Kultúry
22.10. 2015     Košice – GES Club
23.110. 2015   Liptovský Mikuláš – Dom kultúry
24.10. 2015     Zvolen – Dom kultúry Podborová
30.10. 2015     Žilina – Dom Odborov
31.10. 2015     Trenčín – Piano Club
6.11.2015        Poprad – Dom kultúry
7.11.2015        Humenné – Divadelná sála Domu kultúry
13.11.2015      Nové Zámky – Dom kultúry
14.11. 2015     Bratislava – Ateliér Babylon

https://www.facebook.com/adam.durica.1

Adam Durica-Mandolina Tour, c

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Mária Švarbová Martin Ferenčík