Novinka Slobodná od kapely Good Road je doteraz ich najosobnejšou skladbou.

Skladba Slobodná je treťou ochutnávkou z pripravovaného druhého štúdiového albumu kapely Good Road a prichádza aj s jednoduchým vizuálom, ktorý umocňuje atmosféru osobnej spovede.

Skladba Slobodná, je doteraz najosobnejšou skladbou kapely. „Naša nová skladba je v podstate osobná spoveď a rozpráva o dnešných „toxických“ vzťahoch, ktoré nás dokážu psychicky vyčerpať a spútať. Práve takýchto vzťahov by sme sa mali vedieť vzdať, minulosť nechať za sebou a opäť konečne vzlietnuť, snívať a byť znovu sami sebou“, prezradila speváčka Bea.

Foto: Promo foto Good Road
Foto: Promo foto Good Road

Na texte skladby kapela spolupracovala s textárom Vladom Rafaelom. „S Vladom spolupracujeme už asi rok a napísal už niekoľko textov, ktoré sa objavia na našom novom albume. Pri skladbe Slobodná, sme mali z určitej časti text hotový, ale stále sme mali pocit, že mu chýba ta pravá básnická tvár. Práve kvôli tomu sme sa rozhodli osloviť Vlada s požiadavkou, či by sa s tým textom vedel trochu pohrať a upraviť ho. Vysvetlili sme mu, o čom to celé je a čo tým textom chceme povedať, a podľa nás to nakoniec dopadlo výborne“, doplnilia speváčka Bea.

Za hudobnou stránkou stojí opäť klávesák a zároveň producent kapely Jozef Novotňák. „Skladba Slobodná bola prvotne zamýšľaná len v klavírnej verzii, avšak po celú dobu som mal pocit, že tá hudobná zložka nedostatočne spolupracuje s textom, v ktorom je zároveň odvaha, no aj emócie. Z toho dôvodu sa skladba nakoniec prehrávala, pridali sa rôzne hudobné prvky, synťáky, bicie, ktoré v prvom refréne pripomínajú tlkot srdca. Samozrejme nakoniec sme siahli aj po husliach, ktoré dovolím si tvrdiť vniesli do skladby potrebné emócie a celkovo umocnili atmosféru“, prezradil klávesák kapely.

Kapela k novému singlu natočila aj jednoduchý videoklip, ktorý ešte viac umocňuje atmosféru celej skladby a dáva divákovi dostatočne najavo, že sa jedná o osobnú spoveď speváčky.

Zdroj: TS