Nová hudobná spolupráca na slovenskej scéne: Mark Voss ft. Andrew May – Deamons.

Slovenský producent Mark Voss a spevák Andrew May spojili svoje hudobné nápady a predstavy, z čoho vznikla vydarená spolupráca v podobe piesne Deamons. Moderne znejúcu skladbu momentálne predstavujú aj vo vizuálnej podobe.

Popri producentských prácach na rôznych hudobných projektoch sa Mark po rokoch rozhodol zamerať na svoj sólový projekt: „Už na začiatku tvorby piesne som vedel, že skladba potrebuje silný a zahranične znejúci vokál. Prvé meno, ktoré mi napadlo bol slovenský spevák Andrew May, ktorý má na konte niekoľko vydarených skladieb a zaujímavých spoluprác.“

Pieseň Andrewa od prvého momentu zaujala natoľko, že ešte v ten deň navrhol náčrt spevových melódií: „Na skladbe ma upútal moderný a súčasne znejúci zvukový aranžmán, ktorý som sa rozhodol doplniť o orchestrálne pasáže. Skladba ma natoľko inšpirovala, že vokálne melodické linky vznikali s nezvyčajnou ľahkosťou.“

Skladba Deamons vypovedá o vnútornom zápase medzi vedomím a svedomím s cieľom nájsť vnútorný pokoj a hlavne seba samého, čo do textovej podoby spracovala Patrícia Pavlíková. O výsledný mastering sa postaral holandský producent Brad Globler, ktorý je známy aj na základe spolupráce so skupinou Scooter.

Vnútornú rozpoltenosť, ktorú vyjadruje pieseň, sa snažili Andrew a Mark vyjadriť aj prostredníctvom videoklipu. Ich predstavy následne spracoval mladý a šikovný kameraman a režisér Adam Uherka, pôsobiaci pod pseudonymom adamkopanko. „Vďaka tomuto videoklipu sme mali s Markom prvýkrát príležitosť jazdiť na koni, a to na Ranči 13 na okraji mesta Nemšová, čo bolo pre nás obrovským zážitkom, keďže sme sa cítili ako filmoví králi severu. Najviac nás však prekvapila fyzická náročnosť, ktorú sme cítili ešte druhý deň po natáčaní,“ smeje sa Andrew. Klip so svojou lokáciou v urban priestoroch opustenej budovy veľmi pôsobivo dotvára práve zimná krajina a majestátne zvieratá, pričom atmosféru dopĺňa charizmatická tatérka Amie Švecová.

MARK VOSS – producent a DJ, kedysi aktívne fungujúci člen rôznych tanečných formácií a projektov, má na svojom konte mnohé úspešné songy a remixy, ako napr. Emily & Justice s hitom “Borovička”, piesne pre speváčku Kristínu či funky kráľa Igora Kmeťa ml.. Po umiestnení svojho pilotného singlu “U and I” na pozícii Top 1 v prestížnom vydavateľstve Spinnin‘ Records sa pre jeho projekty otvárajú brány i v zahraničí. Výsledkom je aj exkluzívna ponuka pre vydanie aktuálneho singlu “Deamons” v jednom z prestížnych vydavateľstiev sveta.

ANDREW MAY – spevák a skladateľ, ktorý momentálne pracuje na svojom druhom albume, má na konte viacero úspešných sólových piesní, ako “Dancin‚” či “Magic”, ktoré rotujú v celoplošných i regionálnych rádiách na Slovensku, a predstavuje ich naživo i na svojich koncertoch. So spoluprácami má bohaté skúsenosti aj na základe výnimočného projektu The Young Generation, pre ktorý zložil pieseň “Rescue the world”.

Zdroj: TS