Nightwish si na Topfest vezú aj vlastný tím pyrotechnikov!

Šou fínskej metalovej skupiny Nightwish býva pastvou pre oči, návštevníci tohtoročného Topfestu sa môžu počas ich vystúpenia tešiť aj na jedinečné pyrotechnické efekty. 


Populárna fínska formácia bude tohtoročným headlinerom Topfestu, najväčšieho rockového open-air festivalu na Slovensku, ktorý v dňoch 29. – 30. júna prichýli letisko v Piešťanoch. Skupina je na svojom európskom turné už od apríla, v Nemecku sa jej dostalo milej pocty, keď si členovia Nightwish osobne prevzali zlaté a platinové dosky za predaj albumov. Nahrávka Once z roku 2004 bola trikrát zlatá za viac ako 300-tisíc predaných kópií, album Dark Passion Play z roku 2007 platinový za viac ako 200-tisíc predaných kusov a najnovšia štúdiovka Imaginaerum z vlaňajška, podľa ktorej nesie názov aj aktuálne turné kapely, je v Nemecku zlatá za 100-tisíc predaných kópií. 


Nightwish


Nightwish, najúspešnejší fínsky interpret v zahraničí, sa už čoskoro predstaví aj slovenským priaznivcom. Podľa programového rozpisu na Topfeste vystúpi počas druhého dňa, v sobotu o 20:30hod. Organizátori už poznajú aj všetky technické požiadavky, v zaslanom zozname je samostatná sekcia súvisiaca s prípravou pyrotechnickej šou, ktorá bude vystúpenie hudobníkov sprevádzať. „Príde s nimi celý tím pyrotechnikov, ktorí dostanú aj samostatnú miestnosť na uskladnenie pyrotechnických materiálov. Podľa zoznamu efektov aj videí z predchádzajúcich vystúpení skupiny očakávame, že na pódiu bude poriadne horúco…Skupina sľubuje veľkú show“ povedal Dušan Drobný organizátor Topfestu.


Na letisku v Piešťanoch predvedie Nightwish 90-minútovú šou, počas ktorej zaznejú skladby z ostatného albumu – medzi fanúšikmi boduje napríklad singel Storytime. Chýbať však nebudú samozrejme ani ostatné hity ako Sleeping Sun, Wish I Had an Angel, Amaranth, Bye Bye Beautiful či Nemo. 


NightWish


Ďalšími interpretmi, ktorí vystúpia na festivale Topfest, sú Godsmack, Ill Nino, Kabát, Ine Kafe, Divokej Bill, Slobodná Európa, Harlej, Škwor či Vidiek. V samostatnom stane TopTrance sa predstavia uznávaní dídžeji Martin Solveig, Markus Schulz, Jochen Miller a ďalší. Permanentky i jednodňové vstupenky sú stále dostupné v predpredaji v sieti Ticketportal v cene od 25 eur.


Najnovšie informácie o hudobnom festivale TOPFEST nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.topfest.sk alebo sa pridajte medzi viac ako 15.000 fanúšikov na https://www.facebook.com/topfest.sk
Zdroj: Agentúra DUNA
Foto: Igor Daniš
Publikoval: Redakcia GREGI.NET