Najvyššia finalistka Miss Slovensko 2013 cestuje do Bieloruska

Tohtoročná druhá vicemiss Slovensko Luciána Čvirková odchádza o pár dní na medzinárodnú súťaž krásy do Bieloruska. Bude historicky prvou reprezentantkou na Miss Supranational, na ktorej má zastúpenie takmer 100 krajín sveta.

O garderóbu a hlavné, finálové šaty sa Čvirkovej postaral módny dizajnér Libor Komosný, ktorého model mala Luciána aj počas finálového večera Miss Slovensko. ,,S Liborom sme si počas nášho národného finále veľmi dobre rozumeli. Je vtipný a skutočne veľmi kreatívny,“ povedala Čvirková.

L1

Do Bieloruska odchádza 17. augusta a v rámci 5. ročníka tejto súťaže precestuje spolu s ďalšími delegátkami viaceré mestá krajiny. Samotné finále sa napokon uskutoční 6. septembra v športovom paláci v Minsku.

,,V Bielorusku som ešte nikdy nebola, ale je to asi osud. Celý minulý rok som totiž bývala na internátnej izbe so študentkou z Bieloruska. Nejaké informácie o tejto krajine samozrejme mám,“ povedala ďalej s úsmevom Luciána, ktorá bola tento rok najvyššou finalistkou Miss Slovensko.

L7

Luciána Čvirková je študentkou geografie na Univerzite Komenského v Bratislave. Má 20 rokov a pochádza z Trebišova. So svojimi 179 centimetrami výšky mala v súťaži Miss Slovensko poradové číslo 1.

Na jeseň budú slovenské farby vo svete reprezentovať aj ďalšie dve víťazky Miss Slovensko 2013. Absolútna víťazka Karolína Chomisteková odcestuje  začiatkom septembra na najprestížnejšiu súťaž ženskej krásy Miss WORLD, ktorá sa bude tento rok konať v Indonézii a prvá vicemiss Nikoleta Duchoňová sa na jeseň pokúsi o úspech v Japonsku na MISS INTERNATIONAL.

Zdroj: Forza, a.s.