Miss Slovensko 2013 sa pripravuje na súťaž Miss World

Víťazka súťaže Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková odcestuje už v pondelok 2. septembra na prestížnu svetovú súťaž krásy MISS WORLD. Slovenskú krásu bude reprezentovať na 63. ročníku medzinárodnej súťaže, ktorá sa tento rok koná v Indonézii a zúčastnia sa jej víťazky súťaží Miss zo 137 krajín sveta.

O garderóbu slovenskej delegátky sa postarajú dve slovenské návrhárky. Finálový model, ktorý si oblečie počas záverečného večera Miss World, pochádzajú od módnej dizajnérky Veroniky Lokajíčkovej, ktorá pre Chomistekovú ušila aj šaty na finále Miss Slovensko. ,,O týchto šatách môžem smelo povedať, že sú šité doslova na Karolínu. Sú v jemnej ružovej farbe, s bielym doplnkom, pretože mojim zámerom bolo, aby v nich vynikla Karolínina krásna tvár, postava a charizma,“ uviedla Lokajíčková. V ďalšom, o niečo odvážnejšom modeli od tejto módnej návrhárky, bude Miss Slovensko 2013 vystupovať na talentovom večeri, počas ktorého chce predviesť svoju hru na husle.

012_BAL9726

V rámci fashion večera na Miss World, spojeného s voľbou titulu Top Model, uvedie Chomisteková model z dielne módnej dizajnérky Michaely Ľuptákovej, ktorá už niekoľko rokov spolupracuje so súťažou Miss Slovensko. Na módnu šou, ktorá bude s fashion večerom spojená, jej vybrala dlhé zlaté šaty so sexi výstrihom. Do Indonézie jej však pribalila aj ďalšie kúsky šiat, ktoré počas štyroch týždňov určite využije.

V batožine slovenskej krásky nebude chýbať okrem množstva ďalších večerných a kokteilových šiat ani nádherný kroj, ktorý Chomistekovej do sveta zapožičia umelecký súbor Lúčnica. Do sveta vezie aj obrazovú knižku o Slovensku od Karola Kállaya či ručne vyrezávanú plastiku Oravského hradu.

021_BAL9995

Finálový večer MISS WORLD sa uskutoční 28. septembra v Jakarte a Chomisteková verí, že ju príde podporiť časť jej rodiny. ,,Plánujú má prísť pozrieť brat so sestrou, no uvidíme, ako sa im to nakoniec kvôli školským povinnostiam podarí. Už teraz ale cítim, že by pre mňa prítomnosť blízkych ľudí bola veľkou podporou. Dúfam, že sa všetko vyvinie tak, aby v hľadisku bolo vidieť slovenské vlajky,“ hovorí Chomisteková.

Organizátormi prestížnej súťaže krásy Miss Slovensko, ktorej víťazka každý rok reprezentuje našu krajinu na Miss World, sú Produkčný dom Forza, agentúra Oklamčák Production a TV JOJ.

Foto: FORZA/Kristiana Vavrekova
Zdroj: Forza, a.s.