Najúspešnejší klavirista sveta Richard Clayderman mieri na Slovensko!

Najúspešnejší klavirista sveta Richard Clayderman mieri na Slovensko. Hudobník, ktorý je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov, sa preslávil najmä interpretáciou „Balady pre Adelku“ skladateľa Paula de Senneville.

Hudobní fajnšmekri sa môžu tešiť na zaujímavé  spojenie klasického klavíra a populárnych melódií. Slávny klavirista, ktorý je zároveň aj uznávaným skladateľom, sľubuje nezabudnuteľný umelecký zážitok. V Incheba Expo Aréne v Bratislave tentoraz vystúpi s celým  orchestrom. Nenechajte si ujsť nezabudnuteľnú šou, ktorou Richard Clayderman poteší slovenské publikum už 31. januára!

Richard-Clayderman-vest

Slávny francúzsky pianista Richard Clayderman bude koncertovať na Slovensku. Umelec, ktorý je zapísaný v  Guinessovej knihe rekordov ako najúspešnejší klavirista sveta, vystúpi v Bratislave. Na slovenské publikum sa už veľmi teší.

„Bez živého vystupovania a blízkeho kontaktu s publikom si svoj život nedokážem ani predstaviť. Keď vystupujem, snažím sa maximálne sústrediť, aby som poslucháčom ponúkol čo najväčší hudobný zážitok,“ vyznal sa Richard Clayderman.

Brilantný klavirista sa najskôr preslávil interpretáciou krásnej „Balady pre Adeline“, ktorú zložil Paule de Senneville pre svoju malú dcérku. Predal z nej 22 miliónov kópií. Aj túto slávnu skladbu zahrá pred slovenským publikom.

“Pre Adelku hrám veľmi rád, je to krásna skladba. Tentoraz ale zaznie trochu inak, budem totiž vystupovať s orchestrom. Zahrám však aj vlastné skladby, dokonca také, ktoré som doteraz na koncertoch veľa nehrával,“ sľubuje Richard Clayderman.

Richard-Clayderman-piano-sheet-big-piano

Richard Clayderman nie je len famózny pianista, ale je aj uznávaným skladateľom. Jeho tvorba je dokonalým mixom klasických klavírnych skladieb s popom a vlastných romantických sonát. Za svoj život predal slávny umelec vyše 80 miliónov albumov a získal 270 zlatých a 70 platinových ocenení.

„Hudba je môj život a hru na klavíri milujem. Som veľmi rád, že ma rodičia od malička podporovali v mojom talente. Na Slovensku vystúpim po dlhých 9 rokoch a už sa veľmi teším. Spomínam si na vynikajúcu atmosféru a verím, že tentoraz to bude rovnaké,“ teší sa Richard Clayderman.

Richard-Clayderman-vest

Richard Clayderman sa začal venovať hre na klavíri už od útleho veku. Traduje sa, že už v 6-tich rokoch vedel lepšie čítať noty ako ovládať rodný jazyk. V 12-tich rokoch ho prijali na hudobné konzervatórium, ktoré úspešne ukončil v 16-tich. Nenechajte si ujsť bratislavský koncert 31. januára v Incheba Expo Aréne. Lístky si môžete kúpiť v sieti Ticketportal na https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21559

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Mania Promotion