Na vydanie vianočnej skladby ho inšpirovala Adela Vinczeová a Peter Marcin

Spevák Samuel Hošek sa rozhodol vydať vianočnú skladbu spolu s klipom z jeho posledného jazzového albumu presne na štedrý deň 24.12. 2023.  V pravom slova zmysle však nejde o vianočný hit. Jedná sa o klasický jazzový štandard, ktorý kedysi naspievala aj Celine Dion spolu s Frankom Sinatrom.

,,Môj nový jazzový album som prezentoval v niekoľkých televíznych programoch a stretol som sa vždy s reakciou, že tie skladby znejú tak… vianočne.  Keď som vyystupoval ako hudobný hosť u Adely v Trochu Inak, práve na skladbu All The Way reagovala spolu s Petrom Marcinom úplne rovnako, akoby som tam vraj priniesol takú tu pravú americkú vianočnú náladu. Vtedy som si uvedomil, že k tejto skladbe musím stihnúť natočiť klip a vydať ju do Vianoc. ” Ľuďom, ktorí nie sú s jazzom v dennom kontakte, nejakým spôsobom jazz evokuje vianočný čas, nakoľko veľa známych jazzových skladieb napríklad od Franka Sinatru, či Michaela Bubbleho je počuť práve na Vianoce

Na duet  All The Way si spevák prizval skvelú jazzovú a soulovú speváčku Simonu Hulejovú, s ktorou sa spoznali na jazzovej škole v Prahe. Pod aranžmány sa podpísal známy jazzový producent Ľuboš Šrámek. Na celom albume ,,Peace” sa podielali špičkoví  muzikanti slovenskej a českej jazzovej scény (Nikolaj Nikitin- basklarinet, Mattia Muller – bicie, Juraj Griglák a Robert Balzar- kontrabas, Mucha Quartet a ďalší). Celý album poslucháči nájdu na všetkých hudobných streamovacích platformách.

Klip bol spontánne nahratý za dve hodiny v Bratislave, kde sa Simona zastavila na pol ceste z Prahy smerom na Liptov. ,,To bol jediný čas, kedy sme sa reálne vedeli so Simonkou stretnúť, kedže december je jeden z najzaneprázdnených mesiacov pre nás muzikantov. Točili sme sa navzájom na mobil. Skladba je veľmi dlhá a tak sme sa snažili zachytiť náš spoločný čas na rôznych miestach, ktoré máme radi.” So strihom nám pomohla Silvia Halušincová.

Samuela Hošeka a Simonu Hulejovú uvidíme najbližšie 29.12 o 21:00 na RTVS 2 ako speváckych hostí na galavečeri k 80 narodeninám jazzového speváka Petra Lipu s názvom Peter Lipa Symphony.

Videoklip ALL THE WAY: https://www.youtube.com/watch?v=53doveLAvvA
Prvý singel z albumu Peace: I Get Along Without You Very Well https://www.youtube.com/watch?v=bj2ioJntMRU
Instagram: https://www.instagram.com/samuel_hosek/

Zdroj: TS