Na Slovensko prichádza unikátny festivalový projekt – Slovenské hrady!

Kultúrny český festival HRADY CZ tento rok odpáli už svoj 12. ročník. Organizátori si tento rok však pripravili pre slovenských fanúšikov kvalitnej hudby poriadne umelecké prekvapenie.  Už túto jeseň sa spustí na Slovensku festivalový projekt „SLOVENSKÉ HRADY“, ktorý prinesie priamo na naše historické hrady, to najlepšie z hudobnej pop-rockovej scény.

Minulý rok projekt HRADY CZ zaznamenal svoj rekord! Vyše 110 000 hudobných a pamiatkových nadšencov navštívilo 11. ročník, ktorý sa tak bezkonkurenčne zaradil medzi najúspešnejší festivalový projekt v Českej republike, a tak dvojnásobne predbehol aj tie najväčšie tuzemské festivaly. Tento projekt sa skladá z dvoch častí, ČESKÉ HRADY.CZ a nato nadväzujú MORAVSKÉ HRADY.CZ. Najnovšie organizátori pridali aj tretiu časť a tá bude patriť slovenským hradom.  „V Čechách a na Morave nie je taký „hradný“ priestor, a pritom je o tento projekt čím ďalej, tým väčší záujem. Preto sme sa rozhodli, že tento rok oslovíme s projektom HRADY aj slovenské publikum.

hrady

Pilotný ročník festivalu pod názvom Slovenské hrady sa uskutoční na hrade Červený Kameň. Pokiaľ bude akcia úspešná, určite rozšírime tento projetk o ďalšie hrady na Slovensku“, vysvetľuje českí organizátor  Viktor Souček. Program letného kultúrneho festivalu SLOVENSKÉ HRADY, ktorý sa bude konať 10. septembra na Červenom Kameni bude predovšetkým o vystúpeniach špičky slovenskej pop-rockovej hudobnej scény. Festival však bude zahŕňať aj ďalšie doplnkové zložky aktivít. Atmosféru festivalu doplní bohatý sortiment občerstvenia, čajovňí a ďalší program zrealizovaný s ohľadom na historické priestory hradov. Sobotňajší celodenný hudobný program bude rozdelený na dve scény, ktoré sa budú vzájomne striedavo dopĺňať. Hudobný program sa v týchto dňoch finalizuje, ale organizátori v tejto chvíli prezrádzajú prvé tri mená: Tublatanka, Horkýže Slíže a Chinaski. Ďalšie kapely bude produkcia zverejňovať postupne. A navyše účastníci festivalu budú mať možnosť využiť bezplatné prehliadky hradu.  „Slovensko je krásná zem plná nádherných a zaujímavých historických pamiatok, ktoré priam volajú po takejto hudobnej akcii. Nám je Slovensko historicky a kultúrne veľmi blízke, takže veríme, že tento festivalový koncept, ktorý mal úspech v Čechách si nájde aj svojich fanúšikov i na Slovensku“, uzatvára jeden z organizátorov HRADY CZ a SLOVENSKÉ HRADY Michal Šesták. Predaj vstupeniek na festival SLOVENSKÉ HRADY sa spustil 1. apríla v predpredajnej sieti Ticketportal za uvádzaciu cenu 17 eur a na mieste za 25 eur.

www.slovenske-hrady.sk
www.facebook.com/slovenskehrady

SLOVENSKÉ HRADY 2016
Termín: 10.9. 2016 (celodenná akcia)
Miesto: Červený Kameň

Zdroj: Organizátor