MLADÝ SLOVENSKÝ MULTITALENT PREDSTAVUJE SVOJ DRUHÝ SINGEL BLACK EYES. SAMUEL HOŠEK je ako pes, ktorý si značkuje terén…

Mladý slovenský spevák Samuel Hošek prichádza s druhým singlom BLACK EYES z pripravovaného debutového albumu v spolupráci s producentom Jurešom Líškom (Fallgrapp).  

Nečakajte žiadnu rádiovku, …naopak! Samuel búra ďalší limit a s dávkou minimalizmu nás vďaka krátkemu hudobnému filmu nepriamo púšťa nazrieť do jeho sveta, kde rozpovie další zo svojich príbehov…

„Na skladbe so mnou spolupracoval famózny gitarista Jakub Šedivý, hudobnú produkciu si (už mňa celkom klasicky) vzal pod taktovku Jureš Líška (Fallgrapp). O klip sa režíjne a kamerovo postaral talentovaný tanečník Spunkey. Spunkey má veľlký cit pre minimalizmus, vizualitu a umelecké cítenie. Koncept sme vytvorili spolu a potom to už len prirodzene vznikalo na točení v Barcelone.“ 

LENIVÉ SLEAM POETRY A PORIADNY KUS AFRIKY

„Áno, je o mne. Nepísal som ju strategicky podľa nejakého kľúča alebo formy. Jednoducho sa udiali nejaké veci v mojom živote a potreboval som túto fázu zachytiť. Možno je to trochu smiešne, ale nejakým spôsobom sa cítim byt veľmi spätý s afro americkou kultúrou. Neviem si predstaviť, že by som v tejto skladbe riešil, kde má prísť refrén alebo bridge, to by bolo absurdné…“

„Vnútorne je pre mňa veľmi prelomová a zároveň rád zostávam v istej tajnosti, takže viac prezradiť nechcem. Je to aj prvý krát čo verejne rapujem. Od začiatku písania tejto skladby som vedel, že tam bude rap. Najviac ma však baví nekonečná záverečná časť, kde sa pohrávam s rytmom a melódiou. Je to akási mantra. Charakterizoval by som to ako také lenivé slam poetry. Táto hudba je pre mňa atmosférická, budem sa tešiť ak sa čo i len dotkne viac ako dvoch ľudí….ale nepotrebujem tým osloviť masy. Chcem len zanechať stopu a odkaz. Som ako pes, ktorý si značkuje terén a cítim v sebe kus Afriky. V súčasnosti sa stretávam s mnohými ľudmi s inou farbou pleti a počúvam ich príbehy. Desí ma, kde sme sa to dostali a fakt, že ľudstvo sa nikdy nevie poučiť a všetko sa opakuje ako kruh.Som extrémne citlivý na rasizmus, či útočenie na menšiny akéhokoľvek druhu.“

Samuel Hošek je mladý multitalentovaný spevák, výtvarník a performér. Je víťazom niekoľkých amerických a európskych súťaží. Vyštudoval Jazzový spev na VOŠ Jaroslava Ježka v Prahe a v Bratislave na Divadelnej fakulte VŠMU. Ako 16 ročný získal štipendium na TOP 50 najprestížnejšej súkromnej škole v USA. 

OCENENIA:

  • Objav sezóny Stana Radiča (Kremnické Gagy 2017)
  • Finalista celoeurópskej súťaže Riga Jazz Stage 2013
  • Absolútny víťaz Xavier Talent Show (USA)
  • Dvojnásobný víťaz celoštátnej súťaže Solo/Ensemble (USA), 
  • Umelec roka Art Xavier High School 2008 (USA) 
  • Víťaz celoštátnej výtvarnej súťaže Fox Valley Area High School Exhibition (USA)
  • Víťaz súťaže Nové Tváre Jazzu 2013

Od roku 2016 pôsobí ako hlasový kouč British International School. V súčasnosti má 2 sólové projekty: Samuel Hošek (vlastná tvorba) Samuel Hošek Jazz Band. Objavuje sa tiež ako vokalista po boku česko-slovenských interprétov, ako sú: Lucie Bílá, Marika Gombitová, Majk Spirit a Česko Slovensko hľadá Superstar.

Za sebou má niekoľko úspešných hudobných spoluprác:

  • Ľudové Mladistvá – Hojana
  • Fallgrapp (album: V Hmle)
  • Supa – (album: Biele Noci)
  • Matys- Eternal (album: Čísla)
  • Lucie Bílá – vokály (album Hana)
  • Marika Gombitová, Martin Valihora, Peter Lipa, a ďalší. 

V súčasnosti pracuje na svojom sólovom debutovom albume s producentom Jurajom Jurešom Líškom zo skupiny Fallgrapp. Jeho prvý singel Home z pripravovaného debutového albumu sa niekoľko týždňov po sebe umiestnil na prvom mieste v hitparáde Osmička Rádia fm.

Svoju multižánrovosť, prácu s hlasom a otvorenosť pre experiment prepája v rôznych projektoch, či už je to divadelná, alebo tanečná sféra. 

Cenu Objav Divadelnej Sezóny Stana Radiča 2016/2017 (Kremnické Gagy) Získal za predstavenie Ekonómia dobra a zla, v ktorej nielen účinkoval, ale aj skomponoval scénickú hudbu a tvoril ju vždy naživo pomocou svojho hlasu a jeho vrstvením pomocou elektroniky a looperu.

Za sebou má spolupráce v divadlách a súboroch ako sú: Slovenské Národné divadlo (Faust, Konečná Stanica Túžba), Divadlo L+S (Ekonómia dobra a zla), Divadlo Elledanse, RiverPark Dance School, RDS Company, RRRrrr Show Kabaret Praha, Divadlo Ůsmev Veľkí herci malým deťom.

Vystupoval na najväčších slovenských festivaloch: Bratislavské Jazzové Dni, Pohoda, Grape, Open Jazz Fest, Universal Playground. So svojou vlastnou tvorbou bol vybraný a vystúpil ako predkapela americkej vokálnej skupiny Naturally 7. 

Jeho hlas môžete počuť vo viacerých reklamných spotoch, voiceoveroch, či v rozprávkach. (Walt Disney, Pixar, Sony)

Navrhoval design limitovanej edície spoločnosti Vodka Absolut a výtvarne spolupracoval s Europapier Slovensko. V rámci salónu mladých umelcov, vystavoval svoje obrazy v Audi Exclusive Gallery. Ilustroval niekoľko obalov hudobných nosičov. Ako pozvaný umelec sa zúčastnil na niekoľkých “Live painting sessions” (Cubism Grid Gallery Praha, Drive House Praha)

Zdroj: TS