Mikulášska nádielka druhého festivalového dňa Early Melons!

Včera sme v bratislavskej A4-ke odštartovali piaty ročník medzinárodného festivalu študentských filmov Early Melons. Ešte tri dni vás budeme predvianočne hostiť bohatým programom pozostávajúcim z tematických filmových premietaní, workshopu, Kreatívneho rána, masterclassov, koncertov i festivalových afterparties.

Festival prezentujúci tvorbu študentov slovenských i tých európskych filmových škôl vďaka finančnej podpore Audiovizálneho fondu SR počas 4 dní ponúkne hojných 77 “skoromelónových” snímok. Ukončíme ho 8. decembra v Kine Mladosť nedeľňajšou prehliadkou ocenených v rámci medzinárodnej a slovenskej súťaže.

Early Melons, festival reflektujúci a prezentujúci aktuálny stav študentskej audiovizuálnej tvorby, po piatykrát ponúkne divákom skutočne pestrý výber sviežich a nekonvenčných krátkometrážnych študentských filmov z celého sveta, ktoré je takmer nemožné nájsť v štandardnej distribúcii.

[vimeo]https://vimeo.com/80000994[/vimeo]

Kedže ponuka skorých melónov bude tento rok viac než bohatá, zorientovať sa a dobre si vybrať pomôže čerstvé vydanie časopisu Kinečko. Festivalové noviny tentokrát aj ako špeciálna príloha Kinečka, kde nájdete rozhovory, recenzie, programové tipy a všetky dôležité informácie, ktoré budete počas štyroch festivalových dní zaručene potrebovať. Kinečko bude na melónoch a melóny v Kinečku! https://kinecko.com/kinecko-na-melonoch/

Včera sme sa pred festivalovým maratónom rozohriali pásmom výberoviek festivalov žilinskej Fest Anče a pražského Fresh Film Festu. V rámci Masterclassu člen medzinárodnej poroty Václav Kadrnka porozprával a odprezentoval svoju študentskú i súčasnú tvorbu. Tiež sme započali prvú tretinu trojdňovej slovenskej súťaže, slávnostne otvorili festival a užili si úsmevné snímky zo Severu. V priestoroch A4 Kafé vás hudobne naladili muzikanti s projektom Ševa & La3no Cubano a mladí filmári nesklamali skvelou afterparty.

Čo vás čaká dnes? Začneme hneď zrána. Projekt Kreatívne ráno prináša ranné stretnutia s kreatívnymi a inšpiratívnymi osobnosťami z domova i zo zahraničia, ktoré sú úspešné,zrealizovali svoje nápady a radi sa o ne podelia. Festivalové vydanie Kreatívneho rána už o 10.00 prinesie zaujímavú diskusiu s členom poroty slovenskej súťaže Janom Gogolom st., ktorého poznáte ako dramaturga nezabudnuteľných filmov, akými nepochybne sú Kouř, Requiem pro panenku či Je třeba zabít Sekala. Zažente hlad pred projekciami pri raňajkách, káve a inšpiratívnej diskusii!

Bear with me, Odchod na korze, Vždy pripravený, Trogár, Otisky a Circle Pit sú snímky, ktoré sa v druhý festivalový deň pridajú k ďalším súťažným filmom v Slovenskej súťaži. Príďte podporiť mladú slovenskú filmársku tvorbu (nielen svojím diváckym hlasom!).

Dnes odštartujeme aj druhú súťažnú sekciu, ktorou je medzinárodná súťaž. Tú budete mať možnosť vidieť v dvoch súťažných blokoch – o 15.00 a 19.00. Príďte si tipnúť víťaza!

O 17.00 sa rozhodne vyplatí navštíviť Masterclass s lektorom miniMIDPOINT workshopu Giovannim Robbianom. Príďte si vypočuť a pozrieť zaujímavosti o jeho filmárskych študentských začiatkoch i súčasnej tvorbe!

Fantasy, sci-fi, thrillery, horory, mysteriózne a experimentálne… také budú filmy z Fantastic Zagreb Film Festivalu. Všetky festivalové filmy odpremietame v pôvodnom znení s anglickými titulkami.

Popri filmoch dostanete tiež povinnú dávku hudby! Tešte sa na jazzove groovy v podaní obľúbeného, špeciálneho festivalového zloženia Early Lemons feat. Dunajský štrk, tentokrát v zložení Gabo Jonáš klavír, Boris Čelár (piano), Vlado Máčaj (kontrabas).V každý festivalový deň sa predstaví aj partia DJov doplnená pôsobivým Vjingom – DJ Stroon, Faun, Jakubín, Filip, RNGO, Mana a VJ Maťa.

Sledujte web www.earlymelons.com a na neho pribúdajúce novinky. Tešíme sa na vás! Melónom zdar! LET ‚em GROW!

Facebook: https://www.facebook.com/earlymelons
FB event: https://www.facebook.com/events/1381907098696586/

EM-poster-pink

Zdroj: Early Melons