Skončil piaty ročník festivalu Early Melons.

V čase od 5. do 8. decembra ste mali možnosť zažiť skvelú festivalovú nádielku študentskej tvorby na festivale Early Melons. V rámci festivalového programu medzi sebou študentské snímky aj súťažili – či už o priazeň poroty v Medzinárodnej a Slovenskej súťaži, ale aj o hlas divákov. A my už poznáme víťazov!

Vo štvrtok sme v priestore súčasnej kultúry A4 odštartovali piaty ročník medzinárodného festivalu študentských filmov Early Melons, ktorý reflektuje a prezentuje aktuálny stav študentskej audiovizuálnej tvorby doma i v zahraničí. Počas troch festivalových dní ste mali možnosť vidieť 77 súťažných i nesúťazných snímok z domácej i zahraničnej produkcie. Sobota bola posledným festivalovým dňom, počas ktorého ste mali možnosť rozhodnúť o víťazoch dvoch súťažných sekcií – domácej i tej medzinárodnej. Festival sme ukončili v nedeľu 8. decembra v Kine Mladosť – a to projekciou ocenených v rámci medzinárodnej a slovenskej súťaže.

Sú nimi:
Najlepší slovenský film: OSLAVA (r. Pavol Čižmár)
Special mention: OTISKY (r. Ruzena Rausova & Stanislav Kralik)
Special mention: LIGHTA (r. Andrej Gregorčok)
Best animation: MONTENEGRO (r. Luiz Stockler)
Best fiction: SHE (r. MOON Seong-hyeok)
Grand prix: TIRED OF SWIMMING (r. Anna Eijsbouts)
Special mention: WELKOM (r. Pablo Munoz Gomez)
Special mention: MORNING TRAIN (r. Delia Hess)

Víťazom blahoželáme!

Zároveň by sme sa radi poďakovali Audiovizuálnemu fondu za finančnú podporu. Ďakujeme tiež všetkým, ktorí prišli na 5. ročník festivalu a ktorí sa podieľali na vytvorení skvelej festivalovej atmosféry – predovšetkým mediálnym a reklamným partnerom, jazz.sk, triu Gabo Jonáš (klavír), Boris Čelár (piano) & Vlado Máčaj (kontrabas) a kapelám La3no Cubano, PIDI sex a tiež DJom: Faun, Filip, RNGO, Jakubín, Mana & VJ Maťa – a samozrejme všetkým vám! Radi Vás uvidíme aj nabudúce… Pozor, melóny opäť dozrú v marci 2015!

www.earlymelons.com
https://www.facebook.com/earlymelons

Zdroj: Early Melons