Martin Chodúr predstavuje nový singel s erotickou víziou.

Český spevák, skladateľ, textár a hudobník Martin Chodúr, ktorý je dobre známy i slovenskému publiku, predstavuje nový singel s názvom Beskydy v mlze. Skladba je predzvesťou pripravovaného albumu Tisíc a jedna noc, ktorého vydanie je naplánované na 1. októbra. 

Inšpiráciou k napísaniu piesne bola predstava hustej bielej hmly, ktorá splýva s ľahko erotickou víziou mileneckého páru na bielej posteli, ktorá sa zároveň stáva maliarskym plátnom. V texte piesne “Kdo se příliš dívá, ten nepochopí svět – ve všem se živé nekonečno skrývá” sa ponúka zamyslenie nad súčasným pretlakom informácií a vnemov pôsobiacich na človeka. Inými slovami, cesta ku šťastiu nevedie cez detailné pochopenie všetkého, ale filtráciou toho nepodstatného s pomocou najsilnejšieho ľudského pocitu, ktorým je láska, “ prezrádza o novej piesni Martin Chodúr.

Po hudobnej stránke je pieseň fúziou bossa novy a rocku. Okrem spevu Martin nechal vyniknúť svoj multiinštrumentalizmus – hrá tu tiež na elektrickú i akustickú gitaru, klarinet, flautu, saxofón a klávesy. Ostatné nástroje zaobstarala sprievodná skupina MACH.  

Klip z prostredia Beskydských hôr vznikol na Martinov námet,  o réžiu sa postarali Martin Štramberský a Petr Jeřábek (MastrCrane Production), za kamerou stál Petr Jeřábek a dron ovládal Martin Štramberský. 

V hmlistých Beskydoch vidíme len to, čo je dôležité. Na bielej posteli s milovanou osobou vnímame v spojení dvoch tiel iba toho druhého a maliar si musí zo zložitej reality vybrať jednu konkrétnu vec, ktorú namaľuje a tým pádom vlastne tiež zjednoduší. Beskydy v mlze sú teda metaforou jednoduchšieho sveta, úniku od zložitosti každodennej reality. „Kdo se příliš dívá, ten nepochopí svět“, dopĺňa k videoklipu Martin.

Album Tisíc a jedna noc a singel Beskydy v mlze vydáva Martin Chodúr v exkluzívnej distribúcii Supraphonu.

https://martinchodur.cz/
https://www.facebook.com/martinchodurofficial
https://www.instagram.com/martinchodur/

Zdroj: TS