Mágia a tajomnosť – aj o tom je nový singel Magic.

V júni tohto roku Andrew May predstavil svoj debutový album Freedom, na ktorom pracoval takmer 5 rokov. Odvtedy naplno koncertuje a nezaháľa ani v štúdiu a uvádza nový singel Magic, na ktorý natočil aj videoklip.

Album Freedom je už zopár mesiacov vonku a ohlasy naň sú pozitívne, čo ma veľmi teší. Uvažoval som, že si dám skladateľskú pauzu na načerpanie hudobnej inšpirácie, ale dopadlo to novým singlom,“ dodáva s úsmevom. Andrej je známy svojou systematickou prácou, svoje skladby si sám skladá, nahráva, aj produkuje. Debutovým albumom Freedom uzavrel určitú hudobnú, osobnostnú, ale najmä zvukovú kapitolu. Album znie veľmi rôznorodo, pričom je na ňom cítiť viacero hudobných vplyvov, ktoré speváka počas piatich rokov ovplyvňovali. Druhý album by mal byť podľa jeho slov viac celistvejší a žánrovo ucelenejší.

Prvou ochutnávkou toho, čo bude nasledovať, je práve singel Magic, na ktorý Andrew natočil aj videoklip.  „Po vizuálnej stránke som sa rozhodol opäť osloviť mladého a talentovaného režiséra Patrika Pavlisa, s ktorým som spolupracoval pri nakrúcaní videoklipu k piesni I don´t wanna talk about it. Patrikove estetické vnímanie je podobné môjmu, má rád surové zábery a myslim, že od poslednej spolupráce sa veľmi posunul vpred,“ hodnotí spoluprácu Andrew. Výsledný mastering mal na starosti Vlado Randy Gnepa, s ktorým Andrew spolupracuje už zopár rokov. Autorom textu je Patrícia Pavlíková, ktorá otextovala aj debutový album Freedom. „Posledné obdobie sme s Patríciou intenzívne sledovali populárny seriál Game of thrones, čo sa odzrkadlilo aj na texte piesne. Pozorný poslucháč a fanúšik si to určite všimne.

Andrew počas tohto leta aktívne koncertoval. „S mojím klaviristom, Michalom Zahradníčkom ,sme skladby z albumu prearanžovali do špeciálnej klavírnej podoby, ktorá sa fanúšikom veľmi páči.“ Najbližšie nás môžu vidieť napríklad 22. a 23. septembra na podujatí Trenčín mesto módy, na ktorom vystúpime s menami ako Kali, Mária Čírová, Ronie a ďalší.

Zdroj: TS