Andrew May predstavuje svoju svadobnú pieseň.

Slovenský spevák a skladateľ Andrew May predstavuje tesne pred vydaním svojho druhého sólového albumu Heartbeat ešte jednu špeciálnu pieseň. Jej názov je On my knees. Čo teda dostalo Andrewa na kolená?

Z pripravovaného albumu Heartbeat Andrew May „vypustil“ už viacero singlov, avšak predstavovanou novou piesňou On my knees sa chcel vrátiť k začiatkom svojej sólovej tvorby, a to konkrétne k nosnému prvku – klavíru. Sám Andrew sa o novej skladbe vyjadril takto: „Skladba On my knees vybočuje oproti predchádzajúcim singlom  nielen žánrovo, ale i zvukovo. Jej charakteristickou črtou je naturálnejší zvuk a nástrojová jednoduchosť s dominantnou melódiou gitary, čím som chcel vyjadriť hlboké emócie z narodenia dcérky Olívie a intímnosť našej svadby, ktorá prebehla v úzkom kruhu rodiny a priateľov v krásnej slovenskej prírode. V piesni je teda vyjadrená zmes pocitov, z ktorých sa mi ešte teraz trasú kolená. V dobrom, samozrejme.

Andrew priznal, že skladbu pôvodne písal pre iného interpreta, ale natoľko sa mu zapáčila, že sa rozhodol si ju nechať. Na jeho textárku Patríciu Mutňanskú však pôsobila vznešeným svadobným dojmom: „Keď som prvýkrát počula demo verziu tejto skladby, povedala som si, že toto je skladba vhodná presne na prvý svadobný tanec. Škoda, že ešte neexistovala vtedy, keď sme mali svadbu. Hneď by som ju vybrala.“

Vizuálnu stránku piesne dotvoril Patrik Pavlis, ktorého Andrew opäť oslovil kvôli skvelým skúsenostiam z predchádzajúcich spoluprác pri singloch ako Dancin‘, či Magic. Okrem toho Patrikove zručnosti prešli v poslednej dobe veľkým progresom, preto sa obaja tešili na vznik nového videoklipu. Hlavnú úlohu si vo videoklipe zahrala Andrewova dcérka Olívia a manželka Patrícia.

Pieseň On my knees je piatym singlom z pripravovaného druhého albumu Heartbeat, ktorý vyjde na prelome októbra a novembra tohto roku. Momentálne prebieha poslednými zvukovými úpravami a pracuje sa na grafickom dizajne obalu.

Zdroj: TS