Lucius Szikora prichádza s videoklipom k debutu Niekomu patriť.

Slovenský interpret Lucius Szikora prichádza so sólo debutom Niekomu patriť. Jeho hlas, ktorým obohatil skladbu Sunflowers úspešného producenta Marka Danna, už poznáme zo slovenských rádií. Teraz vyjadruje svoje emócie vo vlastnom po slovensky spievanom singli, ktorému vdýchol aj vizuálny život v symbolicky horiacej slnečnici.

S premiérou Luciusovej novinky sa retrospektívne otvára prosba o odpustenie a uvedomenie si vlastného zlyhania. Odkaz v piesni vypovedá o túžbe a nádeji v lepšie časy. „Skladba vznikla v období, keď som mal pocit, že som v slepej uličke. Nevedel som, kam sa pohnúť v osobnom ani v pracovnom živote, nevedel som ako ďalej. Zároveň som si uvedomoval, že podobné pocity nemám iba ja, ale aj mnoho iných ľudí, a preto som sa rozhodol moju skúsenosť zvečniť v skladbe Niekomu patriť,“ hovorí Lucius, veriac, že sa v piesni nájdu viacerí s podobnou životnou skúsenosťou zo sklamania blízkej osoby.

Spevákov príbeh so všetkými silnými podnetmi vložil do singla skladateľ a textár Peter Juhás. Zvuk piesne sa od začiatku nesie v gitarovom duchu a stupňuje sa k záveru skladby. Samotné nahrávanie prebiehalo v štúdiu RITA za letného daždivého dňa. „Myslím si, že to v dobrom zmysle ovplyvnilo náladu a feeling pri nahrávaní,“ prezrádza spevák.

Skladbu produkoval a mixoval etablovaný producent Domi Štoff, ktorého autorská tvorba a spolupráca s Celeste Buckingham, Vladisom či českou speváčkou Lenny zaujala Luciusa. O mastering sa postaral Ecson Waldes zo štúdia Biotech v Prahe.

Vizuál k singlu získal atmosféru zo záberov nakrúcaných v Bratislave a Rakúsku. Práve rakúsku lokáciu Lucius obdivoval už dlhšiu dobu, preto bola jasnou prvou voľbou. Zvyšné lokality z centra Bratislavy zobrazujú skutočnosť, kde Lucius prežíval všetky vnútorné emócie stelesnené v piesni.

Zaujímavosťou je, že nakrúcacie dni boli naplánované dlho dopredu a nik nevedel ovplyvniť, aké bude počasie, no príroda stála na strane námetu a v daný večer sa strhla búrka, čím zábery získali na svojej autenticite. „Tak ako horiaca slnečnica predstavuje koniec a začiatok niečoho nového, rovnako aj dážď symbolizuje očistu, aby sa môj život mohol stať lepším,“ ozrejmuje mladý interpret.

Produkciu videoklipu zastrešoval Libor Ondrejkovič, s ktorým Lucius v minulosti viackrát spolupracoval. S námetom a výberom lokalít videoklipu pomáhal Marek Kamenský. „Aj keď nejde o príbehový videoklip, slnečnica je voľne nadväzujúci motív na predchádzajúcu Luciusovu skladbu z produkcie Marka Danna. K tomuto zámeru dopomáha aj výber lokácií, kde pole odkvitnutých slnečníc podáva odkaz o pocitoch zachytených v piesni. Celková atmosféra klipu má podporiť prežívanie životných vzťahov,“ ujasňuje videomaker Libor Ondrejkovič vizuálnu stránku klipu, odzrkadľujúc text piesne.

Horiaca slnečnica sa vo videoklipe nevyskytuje náhodne, ale má pre Luciusa silný význam a stala sa hlavnou metaforou tiahnucou sa klipom. „Slnečnice mi pripomínajú životné obdobie, v ktorom som prežíval veľa radosti a šťastia. Symbol horiacej slnečnice teda predstavuje ukončenie tejto etapy, ale zároveň vzbudzuje nádej v lepšiu budúcnosť,“ uzatvára Lucius.

Singel na stránkach streamovacích spoločností: https://bit.ly/niekomu-patrit

Informácie poskytol PR manager Michal Neffe.