Legendárne rakúske duo Kruder & Dorfmeister vystúpi na Grape festivale

Grape festival prináša na Slovensko každý rok mladé a aktuálne mená hudobnej scény, no vždy má pripravené aj jedno meno, ktoré sa dá označiť ako legenda. V tomto roku sú to vizionári elektronickej scény Peter Kruder a Richard Dorfmeister.

Producentská a Djská dvojica K&D sa dostala do povedomia v roku 1993 svojim prvým Ep G-Stoned. Zrazu sa na svete objavil elektronický zvuk, ktorý znel tak trochu inak a dnes sa už všeobecne považujú za otcov štýlu Downtempo. Všimli si ich umelci z celého sveta a žiadali ich o remixy svojich skladieb (William Orbit, Depeche Mode, Madonna). Ich najznámejšími kompiláciami sú Dj-Kicks alebo The K&D Sessions, ktorých sa predalo cez dva milióny nosičov a stali sa kultovými. 

V roku 2018 sa dvojica po svojich sólo projektoch dala opäť dokopy, aby oslávila 25 rokov od vydania EP G-Stoned. Rozhodli sa urobiť sériu koncertov, v ktorých pokračujú aj v roku 2019. Ako sami tvrdia, rozhodli sa zahrať iba zopár vystúpení, a je skvelé, že jedným z nich bude koncert v Piešťanoch na Grape festivale. Pridávajú sa tak k ďalším už potvrdeným menám, akými sú Rudimental live, The Kooks, Tove Lo, Jon Hopkins live alebo minulý týždeň zverejneným Welshly Arms, Yeasayer a Algiers. 

Grape festival sa uskutoční 9. – 10. 8. 2019 na letisku v Piešťanoch. 
Vstupenky na festival sú v predaji na www.grapefestival.sk 

Zdroj: TS