Legenda Whitesnake prinesie fanúšikom pravú rockovú show!

Už 16. júna príde do Bratislavy so svojou rockovou show legendárna kapela Whitesnake. Pre mnohých fanúšikov pokračovateľ mega-úspešnej kapely Deep Purple. Práve z tohto zoskupenia „ biely had“ vznikol. Kapelu založil v roku 1977 bývalý spevák Deep Purple – David Coverdale. V rockových učebniciach dejepisu by sme Whitesnake našli na prvých stránkach.

Roky cieľavedomej práce, obrovské skúsenosti a mrazivá charizma Davida Coverdalea katapultovali skupinu na vrchol popularity v roku 1987. Album s názvom Whitesnake, pokladá väčšina hudobných kritikov za kultový. Nespútaná rocková rebélia, harmonicky zliata s hitparádovou eleganciu dobyla hudobný Olymp. Viac ako 10 miliónov predaných kusov albumu , druhé miesto v predajnosti albumov v USA a pieseň Here I go again na čele svetovej hitparády. Druhá dekáda 80-tych rokov, bola výrazne poznačená „bojom“ fanúšikov popu a hard-rockovej hudby. Takzvaní „ depešáci“ vs. „ metalisti“ súperili o svoje pravdy, ktoré boli ich životným štýlom. Za úspechom Whitesnake, treba hľadať dokonalé skĺbenie týchto štýlov. Spolu s kapelou Def leppard sú považovaný za zakladateľov pop-metalu.

Melancholický pop a dravý rock uspokojoval obidva tábory. Megalomanské rockové festivaly, ako aj stredno-prúdové rádiá, ktoré každodenne servírovali Whitesnake fanúšikom po celom svete. Hudobná televízia VH1 zaradila skupinu medzi 100 najväčších hard-rockových kapiel všetkých čias.V repertoári takmer každého zvučného rádia nájdeme baladu Is this love aj dodnes. Dvanásť štúdiových albumov, štyri koncertné a desať výberoviek, majú na svojom konte niekoľkonásobné ocenenia platinovou platňou.

Posledný album Forevermore vyšiel v roku 2011.Bravúrne precítený hlasový prejav a rádiové piesne, ktoré dobyli svetové hitparády. Energická show aj melancholické pohladenie na duši, to všetko prinesie táto legenda fanúšikom na Slovensku už 16. júna 2013 do Aegon NTC Arény v Bratislave.

V úlohe predskokana sa predstaví slovenská legenda Grexabat na čele s Mariánom Grexom, ktorého na gitare doprevádza jeho dlhoročná dvojička Aty Béreš a mladá krv v kapele Adam Mičinec.

Lístky sú ešte stále v predaji v sieti Ticketportal.sk. Viac informácií o koncerte nájdete aj na webových stránkach agentúry www.vagaboond.com

Zdroj: VAGABOOND s.r.o