Le Payaco a Bad Karma Boy zahrajú na tohtoročnom ART IN PARK: vstupné platiť nemusíte!

Trenčianske Teplice tento rok organizujú festival ART IN PARK 21. – 24. júna 2018, ktorý predstavuje multižánrové podujatie. Jednou z nosných častí predstavujú hudobné koncerty lokálnych umelcov počas celej doby trvania podujatia. Pozvanie prijali aj slovenské skupiny Le Payaco a Bad Karma Boy.

Umelecký festival ART IN PARK ako multižánrové podujatie je tento rok orientovaný na všetky vekové kategórie. Hudobný program je vytváraný s cieľom zachovať umelecký rámec festivalu, vyhnúť sa hudobnému mainstreamu, podporiť lokálnych umelcov a ponúknuť mladým ľuďom, ale aj rodinám skvelý hudobný zážitok. Koncerty a hudobné vystúpenia prebiehajú vo festivalovom stane a priamo na otvorenom priestranstve v chill-out zóne kúpeľného parku. ​ Hudobný program začína štvrtok 21. júna o 18:00 a je pre všetkých návštevníkov dostupný bezplatne. Trvať bude až do sobotňajšej noci.

Hudobné vystúpenia otvorí mladá, nezvyčajne talentovaná speváčka Nina Kohoutová, ocenená pamätným listom a plaketou Detská osobnosť mesta Trenčín za rok 2016 v kategórii Slávik Slovenska, ktorú si môžu návštevníci vypočuť každý deň v chill-out zóne ART IN PARK-u o 18-tej. Koncerty vo festivalovom stane otvorí rockovo-funkové trenčianske hudobné zoskupenie štyroch mladíkov Random Choices a prominentní členovia alternatívnej popovej scény na Slovensku Bad Karma Boy. O nočnú zábavu sa postará DJ NAPHEX.

V druhý deň podujatia vystúpia mená ako Dj Bobsan a slovenská kapela Cherry Street známa z festivalov ako Pohoda a Červeník. Vo festivalovom stane prebehne koncert jednej z najlepších slovenských alternatívno-rockových skupín Le Payaco, ktorá vystupovala na veľkých slovenských festivaloch ako Bažant Pohoda či Grape.

V sobotu pozýva ART IN PARK na hudobnú skupinu PRIE100R, ktorá získala v rámci Radio_ Head Awards 2017 Cenu Nadácie Advance Investments a tiež na pesničkárku a čerstvú držiteľku Radio_ Head Awards 2017 Katarziu, dcéru Evy Pavlíkovej. Vystúpi napríklad s piesňou Záchranár, ktorú naspievala na album coverov Davida Kollera. Súčasťou sobotňajšej noci bude aj obľúbený koncept silent disco.

Kompletný hudobný program nájdete na: https://www.artinpark.sk/hudba.

Program v parku je počas štyroch dní festivalu 21.6 – 24.6. pre všetkých návštevníkov zadarmo a nájdete ho na www.artinpark.sk.

O FESTIVALE TRENČIANSKE TEPLICE

Filmová tradícia mesta Trenčianske Teplice začala v roku 1993. Od vtedy si festival prešiel niekoľkými zmenami. Posledný ročník Art Film Festu sa konal v Tepliciach v roku 2015. ART IN PARK vznikol v roku 2016 ako sprievodné podujatie k prebiehajúcemu medzinárodnému filmovému festivalu IFFTT2016. Jeho hlavnou myšlienkou bolo spríjemniť návštevníkom filmového festivalu pobyt v Trenčianskych Tepliciach a rozšíriť možnosti kultúrneho a spoločenského programu v období trvania festivalu. Kreatívna idea a realizačný tím pochádzal z eventovej agentúry SpicyBrown, ktorá sa venuje príprave podujatí pre firemných klientov a verejnosť. Programovo tvorili prvý ročník ART IN PARK dva koncerty, prehliadka umeleckých inštalácií, výstavy, chill-out zóna s občerstvením a videomapping. Umelecký tím viedol Juraj Holman a inštalácie vznikali v spolupráci so Strednou umeleckou školou v Trenčíne.

Druhý ročník festivalu nadviazal na veľký úspech pilotného projektu. Festival ART IN PARK sa opäť konal ako sprievodná aktivita k prebiehajúcemu filmovému festivalu PARK FILM FEST 2017. Program bol rozšírený na celé štyri dni trvania filmového festivalu a rozšírený bol aj počet spolupracujúcich umelcov aj realizačný tím. Projektovo zastrešovalo druhý ročník festivalu občianske združenie Cultura, o.z. v spolupráci s agentúrou SpicyBrown, ktoré organizujú v meste Trenčianske Teplice podujatia pre verejnosť. Umelecký tím opäť viedol Juraj Holman, garantom umeleckej časti festivalu sa stala Eva Ábelová – Mišáková. Spolupráca so Strednou umeleckou školou v Trenčíne sa rozšírila a do programu bola zaradená prehliadka záverečných prác študentov odevného dizajnu pod vedením módnej návrhárky Veroniky Kostkovej.

Úspech druhého ročníka, atmosféra podujatia, množstvo príjemných reakcií návštevníkov podujatia a pozitívne mediálne ohlasy podnietili organizátorov a partnerov podujatia ART IN PARK k vytvoreniu samostatného umeleckého festivalu v meste Trenčianske Teplice. Tretí ročník ART IN PARK Trenčianske Teplice prebral dramaturgicky aj filmovú časť a vznikol tak unikátny umelecký projekt, ktorý spája film, výtvarné umenie, hudbu a divadlo.

Zdroj: TS