Lady Praga vydává nové album Bez retuší.

Mezižánrové přesahy popu i jazzu a desítku skladeb představuje na své druhé desce s názvem Bez retuší skupina Lady Praga.

Svůj repertoár staví čtveřice, v čele s výraznou zpěvačkou Veronikou Bergmanovou, pianistou Janem Kubínem a bubeníkem Karlem Křížem, na autorských kusech basisty Martina Knesla, doplněnými o originálně pojaté coververze.

První album s názvem Sociální experiment (2017) bylo záznamem živého koncertu z brněnského klubu Stará pekárna, kterým Lady Praga oslavila rok působení, atmosféru živého vystoupení přenesla kapela i na svou druhou desku. Ta vznikala sice v nahrávacím studiu 3bees v Jinočanech, ale opět za přítomnosti fanoušků. “Od způsobu natáčení se odvíjí název alba Bez retuší. Natáčeli jsme dohromady, návštěvníci ale měli ve sluchátkách vynikající studiový zvuk. Přizvali jsme také hudební hosty – kytaristu  Honzu Sládka (Pod Černý vrch), perkusistu Adama Reka (Bandaband) a vokalistky pěveckého sboru Bubureza, Michaelu Palovou, Kristýnu Farag a Veroniku Laznovou, ” popisuje vznik Bez retuší kapelník Martin Knesl.

Bez retuší tvoří devět autorských skladeb Martina Knesla a pianisty Jana Kubína, závěr patří kultovní písni šedesátých let Sunny. Kapela se žánrově hrdě hlásí k označení popu pro dospělé, přesto jsou její jazzové a někdy až rockové kořeny zcela jasně slyšitelné. S lehkostí a vtipem textově pracuje s tématy mezilidských vztahů, láskou ve všech podobách, postavením jedince v dnešní společnosti i glosováním stereotypních povinností každodenního života.

Lady Praga koncertně debutovala roku 2016, od té doby pravidelně vystupuje na klubových a festivalových pódiích. Křest Bez retuší proběhne 19. ledna 2019 v pražském jazz klubu U staré paní, kapelu můžete během ledna zastihnout v Brně, Praze, Havlíčkově Brodě nebo Příbrami, v únoru pak představí album v brněnském rádiu Proglas.

www.ladypraga.cz
www.facebook.com/ladypragaCZ

Zdroj: TS