Lady Praga novým singlem “Chci, abys zapomněl…” v zapomnění upadnout nehodlá.

Pražský kvartet Lady Praga se v době celostátního lockdownu připomíná novým singlem Chci, abys zapomněl…. Pop-jazzová formace v čele se zpěvačkou Veronikou Bergmanovou skladbu podpořila videoklipem.

Slova písně, která pro kapelu napsal písničkář Tomáš Průša, se snaží zachytit prožívání zklamání, žalu a zmaru při rozchodu z pohledu ženy. Na druhé straně vyjadřují i naději dobu, kdy bude po těchto těžkých chvílích zase lépe.

„Měl jsem radost, že to můžu zkusit. Otextovat píseň pro někoho jiného, natož pro zpěvačku, pro mě byla úplně nová zkušenost. Vlastně jsem se bál, jestli nepíšu hlouposti, jestli to Veronice nebude připadat směšný. Naštěstí se tak nestalo. Nakonec z ní mám radost, i když to není úplně veselé téma“, svěřil se Tomáš Průša.

Skladba Chci, abys zapomněl… doplňuje již dříve vydaný singl s názvem 2+1. Nahrávání aktuálního singlu zajistil Adam Pakosta ze 3 bees studia, finálního mixu se zhostil brněnský zvukový technik Michal Tuček ze studia Fascinum.

Kapelu, pohybující se na scéně od roku 2016, tvoří kromě Bergmanové také baskytarista Martin Knesl, pianista Jan Kubín a bubeník Karel Kříž. Singl doplňují kytarové party Jakuba Juránka (spolupracoval například na posledním albu Věry Martinové), doprovodných vokálů se ujala mladá a talentovaná studentka KJJ Simona Zástěrová.

Diskografie zahrnuje desky Sociální experiment (2017) a Bez retuší (2018). Zmíněnými singly směřuje čtveřice Lady Praga ke třetímu, prozatím bezejmennému, albu.

Tento i další nové kusy zazní na Vánočním on-line YouTube koncertě 13.12. 2020. Diváky čeká klasický repertoár kvarteta a jedna tématická specialita.

www.ladypraga.cz
www.facebook.com/ladypragaCZ

Zdroj: TS