Lady Praga míří na Slovensko.

Česká pop – jazzová skupina Lady Praga se chystá na Slovensko, kde odehraje dva koncerty a představí aktuální album Bez retuší. 5. dubna vystoupí v Považské Bystrici v klubu Umelci B2 Klub a 6. 4. v Banské Bystrici jazz clubu U Francúza.  

Lady Praga tvoří basista Martin Knesl, zpěvačka Veronika Bergmanová, pianista Jan Kubín, bubeník Karel Kříž. Kapela staví svůj repertoár na Kneslových autorských kusech doplněných o několik originálně pojatých coververzí. Mezižánrové přesahy popu a jazzu promítla i do svého druhého řadové alba Bez retuší.

Stejně jako na debutu Sociální experiment (2017), zachytila formace Lady Praga atmosféru živého vystoupení i na svém druhém řadovém albu Bez retuší (2018), které vznikalo v loňském  roce ve studiu 3bees v Jinočanech za přítomnosti fanoušků i hudebních hostů kytaristy Jana Sládka (Pohřební kapela), perkusisty Adama Reka (Bandaband) a vokalistek pěveckého sboru Bubureza, Michaely Palové, Kristýny Farag a Veroniky Laznové.

“Po úspěšném turné k novince Bez retuší a křtu v Praze vyrážíme poprvé na Slovensko, kam se moc těšíme. Plníme si tím jeden z hudebních snů a jsme rádi, že náš výjezd podpořila i česká hudební proexportní kancelář SoundCzech, “ říká kapelník Martin Knesl.

Kapela se žánrově hrdě hlásí k označení popu pro dospělé, přesto jsou její jazzové a někdy až rockové kořeny jasně slyšitelné. S lehkostí a vtipem textově pracuje s tématy mezilidských vztahů, láskou ve všech podobách, postavením jedince v dnešní společnosti i glosováním stereotypních povinností každodenního života. Lady Praga koncertně debutovala roku 2016, od té doby pravidelně vystupuje na klubových a festivalových pódiích.

www.ladypraga.cz
www.facebook.com/ladypragaCZ

Zdroj: TS