Kultúrne leto už o dva týždne štartuje Viva Musica! festivalom!

Viva Musica! festival za 8 rokov do bratislavských ulíc vylákal tisícky ľudí. Každoročne prináša jedinečné hudobné projekty, ktoré dokážu produkovať obrovský záujem publika.


V rámci prvého koncertu Viva Musica! festivalu (23.6.), ktorý je zároveň otváracím koncertom festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2012, sa na jednom pódiu stretnú najvýraznejšie slovenské herecké a hudobné osobnosti, aby na koncerte plnom humoru, dojatia a hudobných prekvapení vzdali hold nesmrteľnej slovenskej hudobnej legende, Jarovi Filipovi.

Robert Roth, Zuzana Krónerová, Peter Lipa, Ján Koleník, Marián Čekovský a Janko Kuric zaspievajú najkrajšie piesne Jara Filipa v sprievode prvotriednych hudobníkov, akými sú Oskar Rózsa (tiež v úlohe speváka), Martin Valihora, Michal Bugala, Martin Wittgruber, Eugen Vizváry a sláčikového kvarteta Viva Musica! s harfistkou Máriou Kmeťkovou. Špeciálnym hosťom koncertu bude gitarista a spevák Andrej Šeban.

Jaro Filip

Zaznejú dnes už nesmrteľné piesne ako Cigaretka na dva ťahy, Do batôžka, V jedálenskom vozni, Čerešne alebo Sťahovaví vtáci.

Vstup na tento koncert je voľný.

Najväčšie ťaháky Viva Musica! festivalu sú tento rok operné hviezdy Sonya Yoncheva, ktorá je mnohými prirovnávaná k svetovej hviezde Anne Netrebko, a Stefan Pop, ktorí priamo z La Scaly prichádzajú na Slovensko.

Fenomenálne talenty, ktorých sám Placído Domingo označil za budúcnosť operného spevu, vystúpia 30. Júna o 20.00 hod. na opernom gala Viva Musica! festivalu, v priestoroch Západnej terasy Bratislavského hradu. 

Na Viva Musica! Festivale zaznejú najslávnejšie operné árie a duetá, v sprievode Orchestra Viva Musica! pod taktovkou ruského dirigenta Mikhaila Tatarnikova, hudobného riaditeľa a šéfdirigenta známeho Mikhailovského divadla v Petrohrade.

Vstupenky zakúpite exkluzívne v predajnej sieti Ticketportal.sk



Zdroj: Viva Musica! festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET