Korben Dallas zverejnili skladbu “Vo výťahu” s Adamom Baldychom!

Korben Dallas už o pár týždňov odohrajú krátke turné so špeciálnym hosťom, poľským jazzovým huslistom Adamom Baldychom. V rámci spolupráce s Baldychom kapela zverejnila novú skladbu. Volá sa Vo výťahu a ide o prvú novú skladbu Korben Dallas po roku a pol.

“Adam je vzácny hudobník, ktorý v sebe spaja virtuózne zvládnutie nástroja, široký hudobný rozhľad, ale hlavne schopnosť precítiť rôzne druhy hudby a nájsť si v skladbe svoje miesto tak, aby absolútne zapadol to celku. Myslím, že to dokonale predviedol aj v tejto pesničke,” hovorí spevák Korben Dallas Juraj Benetin. “Presne preto sme sa rozhodli ísť s ním aj na turné – už po pár dňoch sme mali pocit, že zapadol do kapely a prináša do našej hudby zaujímavý nový prvok, ktorý ju posúva do nezvyčajnej roviny.”

Pesnička vznikala v troch mestách – kapela nahrala základ v bratislavskom Cobra Sound Studio, Ľubo Petruška ju zmixoval doma v Prešove a Adam nahral svoje časti vo Varšave. “Dôležité je, že to znie, ako keby sme to všetko spravili v jednej miestnosti,” povedal bubeník Ozo Guttler. Baldych nie je jediným hosťom na nahrávke. S krátkym vstupom sa na nej objaví aj košická speváčka Slawena Polončáková.

Korben Dallas tiež zverejnili meno špeciálneho hosťa na koncerte 13. októbra v bratislavskom Majestic Music Clube. Budú ním Sisa Fehér a Vladko Mikláš s ich projektom Bardo, ktorý predstavia v sprievode kapely.

Vstupenky na slovenské koncerty turné sa dajú kúpiť v sieťach Ticketportal a Predpredaj.sk. Lístky na sedenie na koncert 11. októbra v žilinskom Mestskom divadle už sú vypredané. Predpredaj vstupeniek na koncerty v Prahe a Brne zabezpečuje sieť GoOut.cz a miestne kluby.

Adam Baldych je poľský jazzový huslista, ktorý vo veku 32 rokov už stihol spolupracovať s mnohými poprednými jazzmanmi, ako sú Billy Cobham alebo Jim Beard. Získal štipendium od amerického Berklee College of Music, vystupuje na prestížnych pódiach po celom svete, vrátane Montreux Jazz Festivalu a hamburskej Elbphilharmonie.

Termíny turné Korben Dallas s Adamom Baldychom:

10. 10. 2018 Košice – Kasárne / Kulturpark

11. 10. 2018 Žilina – Mestské divadlo

13. 10. 2018 Bratislava – Majestic Music Club, hosť: Sisa Fehér a Vladko Mikláš

15. 10. 2018 Praha – Palác Akropolis

16. 10. 2018 Brno – Fléda

Zdroj: TS