Korben Dallas vyrazia na jesenné turné s poľským huslistom Adamom Baldychom.

Korben Dallas na jeseň odohrajú krátke turné so špeciálnym hosťom, poľským jazzovým huslistom Adamom Baldychom. Spoluprácu si prvý raz vyskúšali minulý rok na podujatí Mosty-Gesharim, kde predstavili kratšie spoločné vystúpenie. Toto spojenie sa umelcom zapáčilo natoľko, že sa rozhodli zopakovať si ho, tentokrát v podobe celovečerného programu, s ktorým v októbri zavítajú do Bratislavy, Žiliny, Košíc, Prahy a Brna.

Mali sme doteraz veľké šťastie na ľudí, s ktorými sme mohli spolupracovať, či už to bol Andrej Šeban, Aneta Langerová, súbor Cambiar La Música či symfonický orchester,” hovorí frontman Korben Dallas Juraj Benetin. “Niekto z prvej jazzovej ligy nám doteraz chýbal, teraz sme si zbierku doplnili. Poslucháči tak budú môcť počuť naše pesničky v novej podobe, ktorá však vyznieva veľmi prirodzene. S Adamom si rozumieme aj ľudsky, čo je pre nás vždy veľmi dôležité,” dodáva Benetin.

Hoci má Adam Baldych ešte len 32 rokov, stihol už spolupracovať s mnohými poprednými jazzmanmi, ako sú Billy Cobham alebo Jim Beard. Získal štipendium od amerického Berklee College of Music, vystupuje na prestížnych pódiach po celom svete, vrátane Montreux Jazz Festivalu a hamburskej Elbphilharmonie.

“Rád tvorím hudbu na hranici žánrov a kultúr,” hovorí Baldych o spolupráci s Korben Dallas. “V tomto projekte kombinujeme energiu rockovej kapely so sofistikovanosťou jazzu – ide o výnimočné umelecké spojenie.”

Korben Dallas majú za sebou polročnú koncertnú prestávku, ktorú si dali pri príležitosti prírastku v rodine Juraja Benetina. V máji pri svojom návrate na koncertné pódiá dvakrát vypredali bratislavskú Novú Cvernovku, od júna ich fanúšikovia môžu vidieť na festivaloch a iných podujatiach pod holým nebom. Najbližšie sa fanúšikom predstavia 4. júla na Deezer koncerte na bratislavskej Magio Pláži, a následne 14. júla na Vrbovských vetroch.

Predpredaj vstupeniek na turné Korben Dallas s Adamom Baldychom už bol spustený. Vstupenky na slovenské koncerty sa dajú kúpiť v sieťach Ticketportal a Predpredaj.sk. Lístky na státie sa ešte pár dní predávajú za zvýhodnenú cenu 12 eur, od 1. júla sa vstupné zvýši na 15 eur. Predpredaj vstupeniek na koncerty v Prahe a Brne zabezpečujú miestne kluby.

Termíny koncertov Korben Dallas s Adamom Baldychom:
10. 10. 2018 Košice – Kasárne / Kulturpark
11. 10. 2018 Žilina – Mestské divadlo
13. 10. 2018 Bratislava – Majestic Music Club
15. 10. 2018 Praha – Palác Akropolis
16. 10. 2018 Brno – Fléda

záznam z vystúpenia Korben Dallas s Adamom Baldychom na podujatí Mosty-Gesharim 2017: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/12905

Zdroj: TS