Korben Dallas vydávajú album Karnevalová vrana.

Skupina Korben Dallas dnes vydáva svoj druhý album. Vychádza pod názvom Karnevalová vrana vo vydavateľstve Slnko Records.

Na albume sa okrem členov kapely – Juraj Benetin (gitara, spev), Lukáš Fila (basgitara) a Ozo Guttler (bicie) – predstavujú aj viacerí hostia. V troch skladbách nahral gitary Ľubo Petruška z Chiki liki tu-a, ktorý hosťoval už na debutovom albume Korben Dallas Pekné cesty. Andrej Šeban hosťuje v piesni Trofeje, ktorú s kapelou hral aj na spoločnom minuloročnom koncerte v programe Pohoda_FM Live. Karnevalová vrana sa nahrávala v LVGNC Studios, o mix sa postaral Erik “Losos” Horák (ex-Noisecut, Zlokot).

Vo formáte MP3 si fanúšikovia môžu album kúpiť oddnes na webstránke Slnko Records (https://www.slnkorecords.sk). Vydavateľstvo prijíma tiež objednávky na CDčká, ktoré bude zasielať od 24. júna. Korben Dallas dnes zverejnili aj 7-minútový klip s ukážkami zo všetkých piesní na albume.

Prvým singlom z albumu sa stala pieseň Otec. Skladba dobyla prvé miesto v slovensko-českej hitparáde Rádia_FM Osmička a klip k nej rýchlo prekročil hranicu 50.000 pozretí na YouTube.

www.youtube.com/watch?v=BoWejfhhHJY

V lete sa Korben Dallas predstavia na viacerých festivaloch, ako sú Grape, Žákovic Open, Vrbovské vetry, či košické Leto v parku. Na jeseň majú naplánovaný krst nového albumu v bratislavskom KC Dunaj a klubové turné po Slovensku.

Tracklist albumu Karnevalová vrana:
1. Zlatý jeleň
2. Bolo nebolo
3. Kamene
4. Spovede
5. Tváre
6. Beh
7. Trofeje
8. Prázdny muž
9. Kosti
10. Ruky
11. Kvapky
12. Pruhy
13. Otec

Letné koncerty Korben Dallas:
29. 6. Deň pre všetkých, Námestovo
6. 7. Vrbovské vetry, Vrbové
27. 7. Žákovic Open, Trenčianske Bohuslavice
10. 8. Festival Grape, Piešťany
23. 8. Leto v parku, Košice
24. 8. Christiania, Prešov

Zdroj: Matúš Németh, manažér Korben Dallas