Korben Dallas pozývajú na krst albumu a turné.

Bratislavská skupina Korben Dallas na jeseň vyrazí na klubové turné k albumu Karnevalová vrana. Druhý album kapely, ktorý vyšiel v júni vo vydavateľstve Slnko Records, sa stretol s pozitívnymi reakciami fanúšikov aj kritikov.

Korben Dallas si v lete zahrali pred plným stanom na festivale Grape a predstavili sa tiež divákom na Žákovic Open, Vrbovských vetroch, českom festivale Trutnov či košickom Lete v parku. Na jesennom turné má kapela v zložení Juraj Benetin (gitara, spev), Lukáš Fila (basgitara) a Ozo Guttler (bicie) naplánovaných deväť koncertov.

Prvý z nich odohrá už vo štvrtok 19. septembra v bratislavskom KC Dunaj, kde prebehne tiež krst albumu. Krstnými rodičmi Karnevalovej vrany budú rovnako ako v prípade debutového albumu Pekné cesty entertainer Tomáš Hudák a spisovateľka Monika Kompaníková, ktorá na album prispela aj dvoma textami. Na úvod večera sa predstaví špeciálny hosť krstu, kapela Nvmeri (ex The Uniques). Po nich už budú nasledovať Korben Dallas, ku ktorým sa na pódiu pridá ich pravidelný hosť, gitarista Ľubo Petruška z Chiki liki tu-a. O afterparty sa postará DJ C.O.D.E. Lístky na bratislavský koncert stoja v predpredaji na www.interticket.sk 8 eur, pričom 330 lístkov na koncert už je predaných a v predpredaji zostáva posledných 70. Ak by sa nevypredali, v deň koncertu sa budú predávať v KC Dunaj za 10 eur.

V októbri čakajú Korben Dallas ďalšie koncerty turné, vrátane vystúpenia v moravskom Zlíne a hrania na martinskom eMTé Feste. Dušičkový víkend na prelome októbra a novembra strávi kapela na východe Slovenska, kde sa predstaví na klubových koncertoch v Košiciach, Prešove a Poprade. Jesenné turné uzavrie koncertom v pražskom klube Jazz Dock.

KDTour2013_Plagat_01

Korben Dallas – Karnevalová vrana tour 2013:
19. 9. Bratislava, KC Dunaj – krst albumu + special guest: Nvmeri
10. 10. Zlín, Blok 12
11. 10. Banská Bystrica, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry
12. 10. Levice, Na kus reči
26. 10. Martin, eMTé fest
31. 10. Košice, Tabačka
1. 11. Prešov, Wave – support: Rigid Frigid
2. 11. Poprad, Groteska Art Caffé
22. 11. Praha, Jazz Dock

Zdroj: Korben Dallas