Konkurz do Krysařa podáva ruku novým hereckým tváram!

Muzikál Krysař pozýva do príbehu, kde sa v malom prímorskom meste premnožia krysy tak, že starostovi neostáva nič iné, iba zavolať neobľúbeného Krysařa, ktorého sa vďaka jeho píšťale každý bojí.

Krysař rýchlo pochopí, že problémom mestečka nie sú krysy, ale nenávisť medzi domorodými rybármi a prisťahovalcami z jedného potopeného ostrova. Krysař však nemá záujem ich problém riešiť, robí si svoju prácu a chce odísť, no zamiluje sa do dcéry starostu. Ten mu však nechce za jeho prácu zaplatiť. Osud, ktorý celý vývoj predvídal, spokojne sleduje, ako sa dej nevyhnutne blíži ku katastrofe.

Na motívy novely Viktora Dyka spracoval pozoruhodné dielo v muzikálovej verzii Daniel Landa. Premiéra v roku 1996 fascinovala, okrem iného, aj tým, že spolu s manželkou Mirjam nemali s touto umeleckou kategóriou žiadne skúsenosti, no ich debut sa stal počas sedemnástich rokov kultom. Tento honor potvrdzuje viac ako 1 000 repríz a fakt, že úspech nežal iba v Česku, či na Slovensku, ale mimoriadnym spôsobom zaujal i v zahraničí. Po jeho uvedení na scénu získali albumy Krysař I. a Krysař II. v priebehu jedného mesiaca Zlatú platňu. Mystický hrdina putujúci po svete sa najbližšie zastaví na svojej misii v košickom Divadle CASSIA, kde tento legendárny príbeh bude naštudovaný v novej verzii. „Každý rok sa snažíme ponúknuť nový titul a Krysař je dielo, ktoré bolo, je a bude vždy výzvou, preto sme radi, že sa aj naše divadlo stane súčasťou tejto legendy,“ uviedol riaditeľ Divadla CASSIA Vladimír Tamaškovič.

Režisérsku taktovku nad novým naštudovaním bude držať M. Landová. Na konkurze 27. a 28. apríla bude v hre sedemnásť postáv. Pozvaní sú všetci, ktorí majú herecké, spevácke a tanečné schopnosti so zreteľom na zvládnutie českého jazyka. Tento konkurz nie je vekovo obmedzený a nevyžaduje sa ani prax v odohratých hereckých úlohách v iných projektoch. Pre postavy Dobrozlo a Zlodobro sa predpokladá vysoká profesionalita v tanečných technikách balet a jazz. Záujemcovia sa pripravia na konkurz na základe hudobných a textových podkladov zverejnených na stránke divadla a na konkurz si prinesú tanečné oblečenie. Pre vybraných záujemcov prebehne v termíne 5.8. až 10.9.2013 profesionálna spevácka, tanečná a herecká príprava. „Krysař je muzikál so silným posolstvom, ktorý každého preverí a zároveň posunie ďalej. Hrať v Krysařovi znamená získať nové skúsenosti, pričom možnosť prežiť tento mystický príbeh priamo na javisku prináša zážitok aj pre účinkujúcich,“ zdôraznil V. Tamaškovič.

Viac informácii o konkurze získate na stránke www.divadlocassia.sk

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.