Herečka Milena Minichová sa vrátila do Košíc, čo je za tým?

Po dvoch rokoch sa na scénu košického Divadla CASSIA vracia Matúš Čák Trenčiansky. Autori pôvodnej rockovej opery Ľubo Horňák a Dodo Gombár vstúpili na slovenskú muzikálovú scénu s Kráľom Dávidom, na ktorom spolupracovali s dnes už zosnulým Jozefom Urbanom.

Históriou zo začiatku 14. storočia sa nechali inšpirovať aj v roku 2008, kedy „oživili“ legendu o pánovi „Váhu a Tatier“. V príbehu o láske, vášni, moci a zrade sa stretlo hviezdne spevácke a herecké obsadenie. Popri Lukášovi Adamcovi, Martinovi Harichovi, Petrovi Cmorikovi alebo Mirke Partlovej si vo svojom rodnom meste premiérovo zahrá Milena Minichová. „Keď som prvýkrát dostala do ruky podklady k muzikálu, okamžite ma nadchla hudba. Okrem toho sa na javisku mala stretnúť partia ľudí, ktorí ma utvrdili v tom, že to bude stáť za to. Navyše v Košiciach som sa narodila a aj študovala, preto som si povedala, prečo si tu tiež nezahrať,“ vysvetľovala s úsmevom Milena Minichová.

SONY DSC

Na doskách Divadla CASSIA si zahrá záhadnú Kumu. Jej vklad do príbehu naberá na obrátkach postupne. Keď dej smeruje k šťastnému koncu, odkryje karty a zariadi fatálny zvrat. Bojovníčka z rodu Kumancov v predstavení energiou nešetrí, pričom korunu jej charizmatickej osobnosti dávajú náročné spevácke party. M. Minichová priznala, že táto postava je pre ňu profesionálnou výzvou, lebo, ako dodala, s podobným typom divožienky herecké skúsenosti nemá. „V prvom rade som sa potrebovala popasovať s rockovým spievaním, pretože mne je vlastná skôr soulová poloha. K tomu som musela zvládnuť imidž bojovníčky, to znamená naučiť sa správne pohyby, pracovať s lukom, nožom…, aby mi diváci verili. Kuma je veľmi energická, až besná divožienka a to sa mi na nej páči, preto mám z tejto postavy radosť,“ uviedla M. Minichová.

Doteraz M. Minichová s úspechom pôsobila v Divadle Aréna, Astorke korzo 90, Slovenskom národnom divadle, Radošinskom naivnom divadle, či Slovenskom divadla tanca, no napriek mnohým zaujímavým úlohám bude mať pre ňu premiéra v Košiciach špeciálny rozmer. Keďže je v očakávaní narodenia prvého dieťatka, užíva si každú skúšku ako úplne nový zážitok. „Som človek, ktorý ide na 150 percent, ale priznám sa, že teraz sa trošku šetrím. Keďže je to moje prvé dieťa, som opatrná. Hoci je to pre mňa iné skúšanie, na druhej strane pokyny režiséra plním bez problémov. Cítim sa veľmi dobre a tehotenstvo mi v hraní neprekáža,“ uviedla M. Minichová.

Muzikálový Matúš Čák Trenčiansky prináša príbeh legendy, kde sa mieša boj o moc s láskou. Keďže obidve témy sú citlivé na dôveru a vášeň, dej sa odohráva v dynamických epizódach. Hoci fabulácia diel na historickom motíve má svoje limity, herci v závere predsa len finálnou pointou prekvapia. Slávnostná premiéra v Divadle CASSIA v Košiciach bude 28. februára 2014. Lístky sú v predpredaji v sieti Ticketportal.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Lucia Šedivá